![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 6 à 8 p., België ![]() 200 g herve-kaas, naar keuze zacht of pikant 800 g half-om-half gehakt/rundergehakt 250 g (gemengde) paddenstoelen 240 g gegaarde linzen 100 g uienconfijt 60 g balsamicocrème 4 el peterselie, fijngehakt 1 el provencaalse kruiden 1 el olijfolie 1 scheutje citroensap zout en peper voor de garnering: peterselie, fijngehakt ![]() Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze vervolgens met koud water en laat ze uitlekken. Doe de afgekoelde linzen in een ruime kom en voeg er het gehakt, uienconfeit, paneermeel, de balsamicocrème, peterselie, provencaalse kruiden en naar smaak zout en peper aan toe en meng deze ingrediënten tot een homogene massa. Vorm er een tamelijk plat gehaktbrood van en leg dat in een ruime ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en stel de tijd in op 30 minuten. Snijd ondertussen de kaas in plakken. Neem de schaal als het half uur om is uit de oven, leg de plakken kaas op het gehaktbrood en plaats de schaal terug in de oven. Bak het gehaktbrood nu nog 15 minuten. Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen in. Besprenkel ze met wat citroensap. Bak de paddenstoelen tot ze hun vocht afgeven (4 à 5 minuten) en laat ze dan een paar minuten uitekken. Verdeel de champignonschijfjes over het gehaktbrood en strooi er de peterselie over. Serveersuggestie: gebakken krieltjes en een salade en zet een schaaltje mosterd op tafel .
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|