R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEHAKTBROOD MET HERVE EN PADDENSTOELEN
hoofdgerecht, 6 à 8 p., België


 

200 g herve-kaas, naar keuze zacht of pikant
800 g half-om-half gehakt/rundergehakt
250 g (gemengde) paddenstoelen
240 g gegaarde linzen
100 g uienconfijt
60 g balsamicocrème
4 el peterselie, fijngehakt
1 el provencaalse kruiden
1 el olijfolie
1 scheutje citroensap
zout en peper

voor de garnering:
peterselie, fijngehakt






Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze vervolgens met koud water en laat ze uitlekken.

Doe de afgekoelde linzen in een ruime kom en voeg er het gehakt, uienconfeit, paneermeel, de balsamicocrème, peterselie, provencaalse kruiden en naar smaak zout en peper aan toe en meng deze ingrediënten tot een homogene massa. Vorm er een tamelijk plat gehaktbrood van en leg dat in een ruime ovenschaal.

Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en stel de tijd in op 30 minuten.
 
Snijd ondertussen de kaas in plakken. Neem de schaal als het half uur om is uit de oven, leg de plakken kaas op het gehaktbrood en plaats de schaal terug in de oven. Bak het gehaktbrood nu nog 15 minuten.

Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de paddenstoelen in. Besprenkel ze met wat  citroensap. Bak de paddenstoelen tot ze hun vocht afgeven (4 à 5 minuten) en laat ze dan een paar minuten uitekken.

Verdeel de champignonschijfjes over het gehaktbrood en strooi er de peterselie over.

Serveersuggestie: gebakken krieltjes en een salade en zet een schaaltje mosterd op tafel .


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________