|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
GEGRILDE VIJGEN MET BLAUWE KAAS, AMANDELEN EN HONING
appetizer/voorgerecht,4 p., Nederland 4 verse vijgen 20 g suiker 30 g amandelen blauwe kaas 2 el honing Bereiding Hak de amandelen grof. Laat de suiker in een op middelhoog vuur verhit steelpannetje smelten en karameliseren. Roer de amandelen door de karamel. Spreid de amandelen uit op een stuk vetvrij bakpapier. Laat ze afkoelen en het suikerlaagje hard worden. Verwarm de ovengrill voor. Snijd de vijgen vertikaal doormidden. Verbrokkel boven iedere vijgenhelft wat blauwe kaas. Strooi de geglaceerde amandelstukjes over de kaas. Leg de halve vijgen in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden.. Snijd als ze omvallen een vlak stukje van de bolle onderkant af. Zet de schaal onder de grill. Grill de vijgen circa 5 minuten. Schenk op iedere vijgenhelft een dessertlepel honing en serveer ze. |