R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
GEGRILDE VIJGEN MET BLAUWE KAAS, AMANDELEN EN HONING
appetizer/voorgerecht,4 p., Nederland






4 verse vijgen
20 g suiker
30 g amandelen
blauwe kaas
2 el honing


Bereiding


Hak de amandelen grof.

Laat de suiker in een op middelhoog vuur verhit steelpannetje smelten en karameliseren.

Roer de amandelen door de karamel.
Spreid de amandelen uit op een stuk vetvrij bakpapier. Laat ze afkoelen en het suikerlaagje hard worden.

Verwarm de ovengrill voor.

Snijd de vijgen vertikaal doormidden.
Verbrokkel boven iedere vijgenhelft wat blauwe kaas.
Strooi de geglaceerde amandelstukjes over de kaas.

Leg de halve vijgen in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden.. Snijd als ze omvallen een vlak stukje van de bolle onderkant af.

Zet de schaal onder de grill.  Grill de vijgen circa 5 minuten.

Schenk op iedere vijgenhelft een dessertlepel honing en serveer ze.



Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________