|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
GEGRILDE TONIJN MET SPERZIEBONEN, TOMATEN EN
KIKKERERWTEN
Nederland 350 g sperziebonen of haricots verts 2 el olijf- of walnotenolie 1 blik kikkererwten, gespoeld en gedroogd 2 koppen kerstomaatjes, gehalveerd 3/4 kop getoaste walnoten, gehakt 2 el geschaafde parmezaan 30 g kalamata-olijven, in schijfjes ca 600 g tonijnsteak(s) van 4 cm dik zout en zwarte peper naar smaak voor de dressing: 1 1/2 el vers citroensap 1 el witte balsamico 1 el water 2 tl knoflook, geperst 1 1/2 tl Dijon mosterd 2 tl honing 1/2 tl zout Bereiding Kook de sperziebonen of haricots verts beetgaar (4 minuten). Giet ze af en spoel ze met koud water. Droog ze goed. Doe het citroensap, de balsamico, water, knoflook, mosterd, honing en 1/4 tl zout in een ruime kom en klop ze met een garde tot dressing. Voeg de sperziebonen, kikkererwten en gehalveerde tomaatjes toe en schep ze om tot ze allen met de dressing bedekt zijn. Strooi er de walnoten, kaas en olijven over. Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoge stand en bak er de steaks aan iedere kant ca 3 minuten in. Verdeel het sperziebonenmengsel over 4 borden. Snijd de tonijnsteaks in schijfjes en schik die op het sperziebonen-etcetera-bedje. |