R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
GEGRILDE TONIJN MET SPERZIEBONEN, TOMATEN EN KIKKERERWTEN
Nederland






350 g sperziebonen of haricots verts
2 el olijf- of walnotenolie
1 blik kikkererwten, gespoeld en gedroogd
2 koppen kerstomaatjes, gehalveerd
3/4 kop getoaste walnoten, gehakt
2 el geschaafde parmezaan
30 g kalamata-olijven, in schijfjes
ca 600 g tonijnsteak(s) van 4 cm dik
zout en zwarte peper naar smaak

voor de dressing:
1 1/2 el vers citroensap
1 el witte balsamico
1 el water
2 tl knoflook, geperst
1 1/2 tl Dijon mosterd
2 tl honing
1/2 tl zout



Bereiding


Kook de sperziebonen of haricots verts beetgaar (4 minuten). Giet ze af en spoel ze met koud water. Droog ze goed.

Doe het citroensap, de balsamico, water, knoflook, mosterd, honing en 1/4 tl zout in een ruime kom en klop ze met een garde tot dressing.
Voeg de sperziebonen, kikkererwten en gehalveerde tomaatjes toe en schep ze om tot ze allen met de dressing bedekt zijn. Strooi er de walnoten, kaas en olijven over.

Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit een grillpan op middelhoge stand en bak er de steaks aan iedere kant ca 3 minuten in.

Verdeel het sperziebonenmengsel over 4 borden.
Snijd de tonijnsteaks in schijfjes en schik die op het sperziebonen-etcetera-bedje.
 

Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________