|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
GEGRILDE OESTERS MET KRUIDENBOTER EN
PECORINO
4 p., Nederland 12 oesters 12 tl pecorino, geraspt (1 tl per oester) 150 g ongezouten boter 20 g (platte) peterselie) 3 tenen knoflook 2 ansjovisfilets zeezout zwarte peper Bereiding Verwarm de ovengrill voor (220 C). Doe de roomboter, peterselie, knoflook, ansjovis, een beetje zout en wat zwarte peper in de keukenmachine en laat die de ingrediënten mengen. Snijd zodra je de oesters geopend hebt (wees voorzichtig!) de sluitspier door, door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Maak de oester aan de onderkant los en (optioneel) draai die om, dat ziet er mooier uit. Schep een ruime eetlepel groene kruidenboter op de oesters en leg ze op een bakplaat. Zorg dat de schelpen niet omvallen, zodat er niets uit kan lopen. Schuif de bakplaat de oven in op ongeveer 7 centimeter onder de voorverwarmde grill. Grill de oesters ca 6 minuten. Neem de grillplaat uit de oven en strooi een theelepel geraspte pecorino over iedere oester. Plaats de bakplaat met oesters terug onder de grill en grill ze nog 1 minuut. Houd het grillen goed in de gaten, ga vooral af op wat je ziet en in tweede instantie pas op de klok, zodat je niet voor verrasingen (geblakerd of verbrand) komt te staan. Serveer de oesters meteen na het gratineren mét robuust brood om er de in de schelp achtergebleven kruidenboter mee op te deppen. |