R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
GEGRILDE OESTERS MET KRUIDENBOTER EN PECORINO
4 p., Nederland


12 oesters
12 tl pecorino, geraspt (1 tl per oester)
150 g ongezouten boter
20 g (platte) peterselie)
3 tenen knoflook
2 ansjovisfilets
zeezout
zwarte peper


Bereiding


Verwarm de ovengrill voor (220 C).

Doe de roomboter, peterselie, knoflook, ansjovis, een beetje zout en wat zwarte peper in de keukenmachine en laat die de ingrediënten mengen.

Snijd zodra je de oesters geopend hebt (wees voorzichtig!) de sluitspier door, door met het mes langs de vlakke kant te schrapen. Maak de oester aan de onderkant los en (optioneel) draai die om, dat ziet er mooier uit.

Schep een ruime eetlepel groene kruidenboter op de oesters en leg ze op een bakplaat. Zorg dat de schelpen niet omvallen, zodat er niets uit kan lopen.
Schuif de bakplaat de oven in op ongeveer 7 centimeter onder de voorverwarmde grill. Grill de oesters ca 6 minuten.
Neem de grillplaat uit de oven en strooi een theelepel geraspte pecorino over iedere oester. Plaats de bakplaat met oesters terug onder de grill en grill ze nog 1 minuut. Houd het grillen goed in de gaten, ga vooral af op wat je ziet en in tweede instantie pas op de klok, zodat je niet voor verrasingen (geblakerd of verbrand) komt te staan.

Serveer de oesters meteen na het gratineren mét robuust brood om er de in de schelp achtergebleven kruidenboter mee op te deppen.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________