|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
groentebijgerecht, 4 p., Nederland 2 grote knolrapen 2 el olijfolie 1 tl zeezout 1/2 tl peper voor de dille-olie: 4 tl verse dille, fijngehakt 2 el olijfolie 2 el citroensap 1/2 tl zout Bereiding Snijd de knolrapen in niet al te fijne evengrote vierkantjes. Schillen is niet noodzakelijk als de buitenkant van de knolrapen gaaf is. Als je houten i.p.v. metalen spiezen gebruikt voor dit recept, leg die dan minimaal een uur voor gebruik in een bak(je) water, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen. Breng een pan water aan de kook. Voeg de blokjes koolraap toe en kook ze 2 à 3 minuten. Giet het kookwater af en doe de gekookte stukken/stukjes knolraap in een kom. Voeg de olijfolie en zout en peper toe en schud de kom tot de stukken knolraap er mee bedekt zijn. Verhit de grill voor. Rijg de stukken knolraap aan de spiezen en grill ze tot ze licht gekleurd en doorgaard zijn (2 à 3 minuten per kant). Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dille-olie samen en sprenkel die over de spiezen gegrilde knolraap. Warm serveren. Knolrapen worden hier ten lande gewoonlijk aangeboden als meiknollen, wat de induk zou kunnen wekken dat het een specifieke voorjaarsgroente is. Ze zijn echter gedurende een veel langere periode verkrijgbaar en je komt ze dan ook zowel in lente- als in herfstgerechten tegen. |