R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
  GEGRILDE KNOLRAPEN MET DILLE-OLIJFOLIE
groentebijgerecht, 4 p., Nederland

2 grote knolrapen
2 el olijfolie
1 tl zeezout
1/2 tl peper

voor de dille-olie:
4 tl verse dille, fijngehakt
2 el olijfolie
2 el citroensap
1/2 tl zout


Bereiding


Snijd de knolrapen in niet al te fijne evengrote vierkantjes. Schillen is niet noodzakelijk als de buitenkant van de knolrapen gaaf is.

Als je houten i.p.v. metalen spiezen gebruikt voor dit recept, leg die dan minimaal een uur voor gebruik in een bak(je) water, zodat ze niet verbranden tijdens het grillen. 

Breng een pan water aan de kook. Voeg de blokjes koolraap toe en kook ze 2 à 3 minuten.

Giet het kookwater af en doe de gekookte stukken/stukjes knolraap in een kom. Voeg de olijfolie en zout en peper toe en schud de kom tot de stukken knolraap er mee bedekt zijn.

Verhit de grill voor. Rijg de stukken knolraap aan de spiezen en grill ze tot ze licht gekleurd en doorgaard zijn (2 à 3 minuten per kant).

Klop in een kommetje de ingrediënten voor de dille-olie samen en sprenkel die over de spiezen gegrilde knolraap.

Warm serveren.


Info


Knolrapen worden hier ten lande gewoonlijk aangeboden als meiknollen, wat de induk zou kunnen wekken dat het een specifieke voorjaarsgroente is. Ze zijn echter gedurende een veel langere periode verkrijgbaar en je komt ze dan ook zowel in lente- als in herfstgerechten tegen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________