R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E 
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEGRATINEERDE WITLOF
4 p., Nederland





1 k witlof
1 dl groentenbouillon
2 à 3 tl citroensap
10 g boter
4 dl mornay-saus
20 g kaas, geraspt
20 g paneermeel
1/2 tl nootmuskaat
zout en peper naar smaak

optioneel:
1 tl suiker


Bereiding


Bereid de mornay-saus. Klik hier voor het recept.

Kook de witlof in licht gezouten water waaraan de bouillon, het citroensap en indien gewenst de suiker is toegevoegd, tot de groente nagenoeg gaar is (ca 15 minuten).

Laat de gegaarde witlof goed uitlekken.
Kruid de struikjes met zout en peper naar smaak.

Verwarm de oven voor (180 C).

Vet een ovenschaal in met boter en leg er de struikjes witlof in.
Schenk er de mornay-saus over.
Meng de geraspte kaas en het paneermeeel en strooi het mengsel over de mornay-saus.

Zet de schaal in de oven.

Neem de schaal uit de oven als de bovenlaag goudbruin kleurt en de kaas bubbelt.


Info



 








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________