|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nederland 1 k witlof 1 dl groentenbouillon 2 à 3 tl citroensap 10 g boter 4 dl mornay-saus 20 g kaas, geraspt 20 g paneermeel 1/2 tl nootmuskaat zout en peper naar smaak optioneel: 1 tl suiker Bereiding Bereid de mornay-saus. Klik hier voor het recept. Kook de witlof in licht gezouten water waaraan de bouillon, het citroensap en indien gewenst de suiker is toegevoegd, tot de groente nagenoeg gaar is (ca 15 minuten). Laat de gegaarde witlof goed uitlekken. Kruid de struikjes met zout en peper naar smaak. Verwarm de oven voor (180 C). Vet een ovenschaal in met boter en leg er de struikjes witlof in. Schenk er de mornay-saus over. Meng de geraspte kaas en het paneermeeel en strooi het mengsel over de mornay-saus. Zet de schaal in de oven. Neem de schaal uit de oven als de bovenlaag goudbruin kleurt en de kaas bubbelt. |