R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechtenn



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
GEGRATINEERDE MEIKNOLLEN
4 p., Nederland


1 pond (bij voorkeur kleine) meiknollen/knolrapen
1/2 tl zout
1/2 tl knoflookpoeder
1/4 tl zwarte peper
3/4 kop Goudse kaas, grof geraspt
1/2 kop Cheddar, grof geraspt
1/2 kop slagroom


Bereiding


Verwarm de oven voor (185 C).

Vet een bakvorm van ca 20 bij 20 centimeter in met boter.

Schil de meiknollen en snijd ze -al dan niet met gebruikmaking van mandoline of foodprocessor- in schijfjes (dikte ca 1/2 cm).

Leg 1/3 deel van de schijfjes in de beboterde bakvorm.

Meng knoflookpoeder, zout en peper en strooi 1/3 deel van het mengsel over de meiknolschijfjes in de bakvorm.

Meng de kazen en strooi 1/3 deel van het kaasmengsel eveneens over de schijfjes meiknol.

Herhaal dit 2 keer, eindig met de kaas.

Schenk de room over het geheel uit.

Bedek de bakvorm met aluminiumfolie en zet die op een in het midden van de oven geplaatste bakplaat. Stel de baktijd in op 70 minuten.
Verwijder na 50 minuten de folie zodat er een mooi gratin tot stand kan komen.

Laat de gegratineerde meiknollen 5 minuten afkoelen en serveer ze dan.


Info


Grote meiknollen of knolrapen  kunnen een wat bittere smaak hebben, niet dat dat onoverkomelijk is, maar als je de keuze hebt, neem dan de kleinere exemplaren.

Vervang het deel Cheddar eventueel door Goudse kaas.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________