|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechtenn |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________ |
GEGRATINEERDE MEIKNOLLEN
4 p., Nederland 1 pond (bij voorkeur kleine) meiknollen/knolrapen 1/2 tl zout 1/2 tl knoflookpoeder 1/4 tl zwarte peper 3/4 kop Goudse kaas, grof geraspt 1/2 kop Cheddar, grof geraspt 1/2 kop slagroom Bereiding Verwarm de oven voor (185 C). Vet een bakvorm van ca 20 bij 20 centimeter in met boter. Schil de meiknollen en snijd ze -al dan niet met gebruikmaking van mandoline of foodprocessor- in schijfjes (dikte ca 1/2 cm). Leg 1/3 deel van de schijfjes in de beboterde bakvorm. Meng knoflookpoeder, zout en peper en strooi 1/3 deel van het mengsel over de meiknolschijfjes in de bakvorm. Meng de kazen en strooi 1/3 deel van het kaasmengsel eveneens over de schijfjes meiknol. Herhaal dit 2 keer, eindig met de kaas. Schenk de room over het geheel uit. Bedek de bakvorm met aluminiumfolie en zet die op een in het midden van de oven geplaatste bakplaat. Stel de baktijd in op 70 minuten. Verwijder na 50 minuten de folie zodat er een mooi gratin tot stand kan komen. Laat de gegratineerde meiknollen 5 minuten afkoelen en serveer ze dan. Grote meiknollen of knolrapen kunnen een wat bittere smaak hebben, niet dat dat onoverkomelijk is, maar als je de keuze hebt, neem dan de kleinere exemplaren. Vervang het deel Cheddar eventueel door Goudse kaas. |