R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEFRITUURDE KAAS
 appetizer voor 5 à 6 p., Bulgarije

450 g kashkaval  of provolone
bloem
2 à 3 eieren, geklopt
115 à 175 g vers broodkruim
olie voor het frituren

voor de garnering:
platte peterselie


Bereiding


Snijd de kaas in staafjes van ruim 1 cm dik.

Doe de bloem, de geklopte eieren en het broodkruim ieder in een schaaltje.
Haal de kaas door de bloem, dan door het geklopte ei en daarna door het broodkruim.

Verhit de olie in een diepe pan (180 C) en bak er in verschillende partijen de gecoate kaasstaafjes goudbruin in.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm tot alle kaashapjes gefrituurd zijn.

Maak een schaal of schaaltjes op met de kaashapjes en garneer ze met wat fijngehakte peterselie.


Info


Traditioneel worden deze appetizers in Bulgarije bereid met kashkaval, een half-harde gele kaas uit koemelk (er bestaat ook een variant op basis van schapenmelk). De naam is afgeleid van de Italiaanse kaas Caciocavallo.
De kaas komt in een groot deel van Oost-Europa voor. De Roemenen kennen de kaas als cascaval, de Grieken als kasseri en de Turken als ksara.

De kaas wordt vanwege overeenkomst in smaak wel de cheddar van Oost-Europa genoemd. Cheddar smelt echter vlugger. Voor vervanging van kashkavel is, althans wat dit recept betreft, Italiaanse provolone de beste keus.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________