R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
GEFRITUURDE KAAS
appetizer voor 5 à 6 p., Bulgarije 450 g kashkaval of provolone bloem 2 à 3 eieren, geklopt 115 à 175 g vers broodkruim olie voor het frituren voor de garnering: platte peterselie
Bereiding
Snijd de kaas in staafjes van ruim 1 cm dik. Doe de bloem, de geklopte eieren en het broodkruim ieder in een schaaltje. Haal de kaas door de bloem, dan door het geklopte ei en daarna door het broodkruim. Verhit de olie in een diepe pan (180 C) en bak er in verschillende partijen de gecoate kaasstaafjes goudbruin in. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm tot alle kaashapjes gefrituurd zijn. Maak een schaal of schaaltjes op met de kaashapjes en garneer ze met wat fijngehakte peterselie.
Info
Traditioneel worden deze appetizers in Bulgarije bereid met kashkaval, een half-harde gele kaas uit koemelk (er bestaat ook een variant op basis van schapenmelk). De naam is afgeleid van de Italiaanse kaas Caciocavallo. De kaas komt in een groot deel van Oost-Europa voor. De Roemenen kennen de kaas als cascaval, de Grieken als kasseri en de Turken als ksara. De kaas wordt vanwege overeenkomst in smaak wel de cheddar van Oost-Europa genoemd. Cheddar smelt echter vlugger. Voor vervanging van kashkavel is, althans wat dit recept betreft, Italiaanse provolone de beste keus.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |