R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEBAKKEN VIS MET EEN COATING VAN GEKRUIDE BLOEM
4 p., Libanon

500 g visfilet
4 el plantaardige olie
2 el olijfolie
1 tl chilipeper of heet paprikapoeder
versgehakte peterselie of koriander
2 tl vers granaatappel- of citroensap

voor de gekruide bloem:
1/2 kop (120 ml) bloem
1/4 tl gemalen chilipeper
1/4 tl gemalen gember
1/4 tl gemalen komijn
3/4 tl gemalen allspice
1/4 tl gemalen kaneel
1/4 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl zout
1/4 tl gemalen nootmuskaat


Bereiding


Meng de ingrediënten voor de gekruide bloem.
Schep het mengsel op een bord.

Snijd de visfilet in moten.
Haal de stukken visfilet aan alle kanten door de gekruide bloem. Schud overtollige bloem af.

Verhit 4 eetlepels olie in een pan met anti-kleeflaag.
Bak de stukken vis goudbruin (ca 2 minuten per kant voor een gemiddelde dikte).

Laat de vis uitlekken op keukenpapier.

Verhit 2 el olijfolie in een andere pan en bak er op laag vuur 1/2 à 1 minuut de chilipoeder in.
Doe de stukken vis in de pan en zorg dat ze bedekt raken met het chili-olijfoliemengsel. Als de vis weer op temperatuur is, kan die geserveerd worden.

Garneer de vis met de peterselie of koriander en sprenkel er het granaatappel- of citroensap over.


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________