R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
nternationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Bulgarije 40 g ongezouten boter 6 stevige maar rijpe perziken 12 kruidnagels 90 g vanillesuiker 3 el cognac of droge witte wijn pistachenootjes blaadjes munt poedersuiker geklopte slagroom optioneeL: 3 el cognac of droge witte wijn: Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Gebruik de helft van de boter voor het invetten van een ovenschaal. Halveer de perziken en verwijder de pitten. Leg de perzikhelften met het velletje naar beneden in de schaal. Leg in de holte van iedere perzik een kruidnagel. Strooi de vanillesuiker over de perzikhelften en verdeel er de rest van de boter over. Druppel de cognac of de wijn over de perziken (optioneel). Bak de perziken in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn (ca 30 minuten). Serveer de perziken warm of koud met vers geklopte slagroom, pistachenootjes en wat blaadjes munt en strooi er wat poedersuiker over. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |