R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GEBAKKEN PEREN MET VANILLESIROOP
dessert, 4 p., Bulgarije





4 grote peren, gehalveerd
25 g walnoten, grof gehakt
2 el bruine suiker
25 g zachte boter
1/2 tl kaneel

voor de siroop:
225 g kristalsuiker
240 ml water
1 tl vanille-extract


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en leg de peren naast elkaar met het snijvlak naar boven in een ovenvaste schaal.
Doe de gehakte walnoten, de bruine suiker, de boter en de kaneel in een kommetje en meng ze.
Verdeel het mengsel over de holtes in de peerhelften, sprenkel er een paar eetlepels water over en bak ze 15 minuten in de oven.

Breng de ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje aan de kook. Roer voortdurend.
Laat het suiker-watermengsel 10 à 15 minuten koken en daarna afkoelen tot het mengsel dikker en stroperig is maar nog wel goed vloeibaar.

Giet de siroop over de peren.
Laat de peren met de siroop verder afkoelen.

Koud serveren.


Info


Als je mooi rijpe peren voor dit toetje gebruikt, kom je met 150 g suiker en 160 ml water voor de siroop ook prima uit.

Het vanille-extract kun je indien gewenst vervangen door citroensap.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________