R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Bulgarije 4 grote peren, gehalveerd 25 g walnoten, grof gehakt 2 el bruine suiker 25 g zachte boter 1/2 tl kaneel voor de siroop: 225 g kristalsuiker 240 ml water 1 tl vanille-extract Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en leg de peren naast elkaar met het snijvlak naar boven in een ovenvaste schaal. Doe de gehakte walnoten, de bruine suiker, de boter en de kaneel in een kommetje en meng ze. Verdeel het mengsel over de holtes in de peerhelften, sprenkel er een paar eetlepels water over en bak ze 15 minuten in de oven. Breng de ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje aan de kook. Roer voortdurend. Laat het suiker-watermengsel 10 à 15 minuten koken en daarna afkoelen tot het mengsel dikker en stroperig is maar nog wel goed vloeibaar. Giet de siroop over de peren. Laat de peren met de siroop verder afkoelen. Koud serveren. Als je mooi rijpe peren voor dit toetje gebruikt, kom je met 150 g suiker en 160 ml water voor de siroop ook prima uit. Het vanille-extract kun je indien gewenst vervangen door citroensap.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |