R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEBAKKEN PADDENSTOELEN IN ZURE ROOM

hoofdgerecht, 4 p., Finland





500 g gemengde paddenstoelen
1 ui
3 el boter
4 el paneermeel
zout en peper
1 kop zure room
100 ml witte wijn
peterselie, fijngehakt


Bereiding


Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijfjes of stukjes.
Snipper de ui.

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak er de gesnipperde ui glazig in.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ca 5 minuten. Schep ze tijdens het bakken een paar keer om.

Strooi het paneermeel over de paddenstoelen en meng het ermee.
Blus het geheel met de witte wijn.
Neem als de wijn grotendeels verdampt is de pan van het vuur en roer de zure room door de paddenstoelen.

Breng het gerecht op smaak met zout en peper en garneer het met fijngesneden peterselie.
 

Info


Dit gerecht wordt in Finland gewoonlijk met brood als hoofdmaaltijd gegeten maar het kan ook goed gecombineerd worden met rijst. Maak dan wel wat meer saus.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________