|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Israël 2 koppen zonnebloemolie 8 lente-uitjes, in stukken gesneden 2 stronken bloemkool in roosjes 1 kop tahini 2 tenen knoflook, geperst 1 el verse peterselie, fijngehakt 3/4 kop Griekse yoghurt 3 el vers geperst citroensap 1 tl granaatappelmelasse zout en peper naar smaak voor de garnering: 1 el munt Bereiding Verhit de olie in een pan. Sauteer er de bloemkoolroosjes in verschillende partijen in tot ze goudbruin kleuren (2 à 3 minuten).. Schep de gesauteerde bloemkoolroosjes met een schuimspaan in een vergiet. Strooi er zout over en laat ze uitlekken. Sauteer de stukken lente-ui 2 minuten en voeg ze aan de bloemkoolroosjes toe. Meng in een grote kom de tahini, de knoflook, het citroensap, de kruiden, de melasse en de peper. Voeg water toe tot het mengsel de consistentie van honing heeft. Voeg de bloemkoolroosjes en de uien toe en schep het geheel om. Garneer het gerecht met verse munt. Serveer er pita-brood bij. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |