R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEBAKKEN BLOEMKOOL MET TAHINI EN GRANAATAPPELMELASSE
 Israël




2 koppen zonnebloemolie
8 lente-uitjes, in stukken gesneden
2 stronken bloemkool in roosjes
1 kop tahini
2 tenen knoflook, geperst
1 el verse peterselie, fijngehakt
3/4 kop Griekse yoghurt
3 el vers geperst citroensap
1 tl granaatappelmelasse
zout en peper naar smaak

voor de garnering:
1 el munt


Bereiding


Verhit de olie in een pan.
Sauteer er de bloemkoolroosjes in verschillende partijen in tot ze goudbruin kleuren (2 à 3 minuten)..
Schep de gesauteerde bloemkoolroosjes met een schuimspaan in een vergiet. Strooi er zout over en laat ze uitlekken.

Sauteer de stukken lente-ui 2 minuten en voeg ze aan de bloemkoolroosjes toe.

Meng in een grote kom de tahini, de knoflook, het citroensap, de kruiden, de melasse en de peper.
Voeg water toe tot het mengsel de consistentie van honing heeft.

Voeg de bloemkoolroosjes en de uien toe en schep het geheel om.
Garneer het gerecht met verse munt.

Serveer er pita-brood bij.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________