R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GARNALENBIRYANI
4 p., India





2 koppen basmatirijst
2 koppen water voor het wellen van de rijst
1 el ghee
1 tl komijnzaad
10 zwarte peperkorrels
2 laurierblaadjes
1 grote ui, dun gesneden
1/2 el gember, geraspt
1/2 el knoflook, geraspt
1 tomaat, stukjes gesneden
1 aardappel, in blokjes gesneden
1/2 tl kurkuma
1 tl kashmiri rood chilipoeder
1 tl garam masala
2 tl zout
450 g grote garnalen
2 koppen heet water voor het koken

voor de garnering:
1/2 kop koriander 


Bereiding


Laat de rijst 20 minuten in water wellen. Giet daarna het water af.

Verhit de ghee in een kookpan. Roerbak er het komijnzaad, de peperbolletjes en de laurierblaadjes een 1/2 minuut in en voeg dan de stukjes uit toe. Roer even en laat ze vervolgens met een deksel op de pan glazig worden en wat kleur krijgen (3 à 4 minuten).

Voeg de gember, knoflook, stukjes tomaat, stukjes aardappel, kurkuma, rood chilipoeder, garam masala en zout toe en als die op temperatuur gekomen zijn de gewelde rijst en het hete water. Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur. Houd de temperatuur laag, plaats het deksel op de pan en laat de inhoud ongemoeid tot de rijst gaar is. Zie de verpakking voor de gaartijd.

Neem 5 minuten voor het einde het deksel van de pan en voeg de garnalen, bestrooid met wat zout en peper, toe. Plaats het deksel terug op de pan en controleer als de 5 minuten voorbij zijn of de garnalen ook werkelijk gaar zijn.
Zo ja, dan kan de biryani geserveerd worden. Zo nee, geef de garnalen dan wat meer tijd.

Garneer de biryani met vers koranderblad en partjes limoen of citroen.

Bij een biryani is altijd raita welkom.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________