|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., India 2 koppen basmatirijst 2 koppen water voor het wellen van de rijst 1 el ghee 1 tl komijnzaad 10 zwarte peperkorrels 2 laurierblaadjes 1 grote ui, dun gesneden 1/2 el gember, geraspt 1/2 el knoflook, geraspt 1 tomaat, stukjes gesneden 1 aardappel, in blokjes gesneden 1/2 tl kurkuma 1 tl kashmiri rood chilipoeder 1 tl garam masala 2 tl zout 450 g grote garnalen 2 koppen heet water voor het koken voor de garnering: 1/2 kop koriander Bereiding Laat de rijst 20 minuten in water wellen. Giet daarna het water af. Verhit de ghee in een kookpan. Roerbak er het komijnzaad, de peperbolletjes en de laurierblaadjes een 1/2 minuut in en voeg dan de stukjes uit toe. Roer even en laat ze vervolgens met een deksel op de pan glazig worden en wat kleur krijgen (3 à 4 minuten). Voeg de gember, knoflook, stukjes tomaat, stukjes aardappel, kurkuma, rood chilipoeder, garam masala en zout toe en als die op temperatuur gekomen zijn de gewelde rijst en het hete water. Breng het geheel aan de kook en verlaag vervolgens de temperatuur. Houd de temperatuur laag, plaats het deksel op de pan en laat de inhoud ongemoeid tot de rijst gaar is. Zie de verpakking voor de gaartijd. Neem 5 minuten voor het einde het deksel van de pan en voeg de garnalen, bestrooid met wat zout en peper, toe. Plaats het deksel terug op de pan en controleer als de 5 minuten voorbij zijn of de garnalen ook werkelijk gaar zijn. Zo ja, dan kan de biryani geserveerd worden. Zo nee, geef de garnalen dan wat meer tijd. Garneer de biryani met vers koranderblad en partjes limoen of citroen. Bij een biryani is altijd raita welkom.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|