![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht 4 à 6 p., als hoofdgerecht 2 à 3 p., IJsland ![]() 30 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt 5 el boter 2 tenen knoflook, geperst zout en versgemalen zwarte peper 1 rode paprika, in stukjes gesneden 1 groene paprika, in stukjes gesneden 150 g champignons, in schijfjes 1 tl cognac 2 koppen room (zie info) optioneel: (niet authentiek) 1/8 tl chilipeper
Bereiding
Snijd de garnalen ruggelings (over de hele lengte) in zonder de helften helemaal te scheiden. Smelt 3 el boter, voeg de knoflook, zout, peper en eventueel chilipeper toe. Roer en laat op lage temperatuur de smaken vrijkomen (1 minuut).. Bestrijk de garnalen met het botermengsel en laat ze vervolgens een half uur in de koelkast verblijven. Verhit de rest van de boter in een grote anti-aanbakkoekenpan en sauteer er de stukjes paprika en schijfjes champignon een paar minuten in. Schuif die daarna op een bord en bak de garnalen -in een paar partijen indien nodig- 2 à 3 minuten in de vrijgekomen koekenpan. Druppel de cognac over de garnalen en flambeer die. Voeg als de alcohol verdampt is de room en het champignon-paprikamengsel toe. Laat het geheel een paar minuten staan om op smaak en op temperatuur te komen en serveer het gerecht daarna meteen. Serveer 5 garnalen p.p. met een gelijke hoeveelheid groente en saus op licht met knoflook-olijfolie of boter bestreken toast.
Info
Je zou het niet verwachten als iets zo voor het oprapen of in dit geval "opvissen" ligt, maar langoustines, garnalen en ander zeebanket worden in IJsland pas sinds de zeventiger jaren van de vorige eeuw op grotere schaal "genoten". Daarvoor maakten ze geen deel uit van s'lands algehele voedselpatroon. Wat het gerecht betreft, dat is zeer smakelijk maar voor wat spanning heb ik 1/8 tl chilipoeder toegevoegd. Verder heb ik minder room gebruikt: 2 koppen, ofwel bijna een halve liter is echt (te)veel, met 1 à 1 1/2 dl room voldoet het gerecht naar mijn smaak ook prima.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |