![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| India voor het gehakt: ca 675 g geiten- of lamsgehakt 2 middelgrote uien 1 1/2 tl knoflook, geperst 1 1/2 tl gember, geraspt serrano-chili(vlokken), naar smaak 2 tl garam masala 1 tl gemalen koriander 1/4 tl kurkuma 1 tl zout 1 ei verder: 1 limoen in partjes 1 kleine ui, dun gesneden voor de garnering: korianderblad, fijngehakt Bereiding Snijd de uien fijn. Meng alle ingrediënten voor het gehakt. Leg het mengsel in de koelkast een laat het daar een half uur liggen. Draai balletjes van het gehakt zo groot als een golfbal. Verhit op middelhoge temperatuur wat olie of ghee in een koekenpan met dikke bodem en bak de balletjes aan iedere kant een paar minuten. Ze moeten van binnen gaar zijn maar niet droog of hard. Wil je er zeker van zijn dat de balletjes aan je smaak voldoen, draai dan eerst een "proefballetje" en bak dat. Is het goed gekeurd, draai dan balletjes van de rest van het gehakt, zo niet, pas het mengsel dan aan je wensen aan voor het tot balletjes te verwerken. Serveer de balletjes met partjes limoen en dun gesneden ringen (rode) ui. Garneer ze met fijngehakte koriander. De van origine Mexicaanse serranopeper is een flink hete peper. Omdat de tolerantie voor pepers sterk individueel bepaald is, laat ik een advies met betrekking tot de te gebruiken hoeveelheid achterwege. Laat je eigen smaak bepalen wat de juiste hoeveelheid is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|