R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 GARAM MASSALA GEHAKTBALLETJES
India

voor het gehakt:
ca 675 g geiten- of lamsgehakt
2 middelgrote uien
1 1/2 tl knoflook, geperst
1 1/2 tl gember, geraspt
serrano-chili(vlokken), naar smaak
2 tl garam masala
1 tl gemalen koriander
1/4 tl kurkuma
1 tl zout
1 ei

verder:
1 limoen in partjes
1 kleine ui, dun gesneden

voor de garnering:
korianderblad, fijngehakt



Bereiding


Snijd de uien fijn.

Meng alle ingrediënten voor het gehakt.
Leg het mengsel in de koelkast een laat het daar een half uur liggen.

Draai balletjes van het gehakt zo groot als een golfbal.

Verhit op middelhoge temperatuur wat olie of ghee in een koekenpan met dikke bodem en bak de balletjes aan iedere kant een paar minuten. Ze moeten van binnen gaar zijn maar niet droog of hard.

Wil je er zeker van zijn dat de balletjes aan je smaak voldoen, draai dan eerst een "proefballetje" en bak dat. Is het goed gekeurd, draai dan balletjes van de rest van het gehakt, zo niet, pas het mengsel dan aan je wensen aan voor het tot balletjes te verwerken.

Serveer de balletjes met partjes limoen en dun gesneden ringen (rode) ui. Garneer ze met fijngehakte koriander.


Info


De van origine Mexicaanse serranopeper is een flink hete peper. Omdat de tolerantie voor pepers sterk individueel bepaald is, laat ik een advies met betrekking tot de te gebruiken hoeveelheid achterwege. Laat je eigen smaak bepalen wat de juiste hoeveelheid is.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________