|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Hongaarse dumplings 2 eieren, geklopt 1 1/2 kop tarwebloem 1/2 kop water 4 tl zout plus extra 1/4 kop boter, gesmolten optioneel: een beetje peper een klein beetje nootmuskaat Bereiding Meng in een kom de eieren, de bloem, het water en -indien gewenst- wat peper en nootmuskaat. Voeg zout naar smaak toe. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg er 4 tl zout aan toe. Giet een deel van het hete water in een kommetje. Dompel er een theelepel in. Schep met de theelepel beslag op en laat het beslag behoedzaam in de pan met kokend water "glijden". Ga zo door. Dompel de theelepel steeds eerst in het kommetje heet water. Gaar niet alle dumplings in één keer - ze hebben wat ruimte nodig - maar in een paar rondes. Kook de dumplings 1 à 2 minuten of tot ze gaan drijven. Schep de dumplings met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken. Leg de gegaarde dumplings op een voorverwarmd bord. Giet gesmolten boter over de gegaarde dumplings zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Serveer de dumplings als bijgerecht of verwerk ze in soepen of stews.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|