R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GALUSKA
Hongaarse dumplings





2 eieren, geklopt
1 1/2 kop tarwebloem
1/2 kop water
4 tl zout plus extra
1/4 kop boter, gesmolten

optioneel:
een beetje peper
een klein beetje nootmuskaat


Bereiding


Meng in een kom de eieren, de bloem, het water en -indien gewenst- wat peper en nootmuskaat. Voeg zout naar smaak toe.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg er 4 tl zout aan toe.

Giet een deel van het hete water in een kommetje.
Dompel er een theelepel in. Schep met de theelepel beslag op en laat het beslag behoedzaam in de pan met kokend water "glijden".

Ga zo door. Dompel de theelepel steeds eerst in het kommetje heet water.

Gaar niet alle dumplings in één keer - ze hebben wat ruimte nodig - maar in een paar rondes.

Kook de dumplings 1 à 2 minuten of tot ze gaan drijven.
Schep de dumplings met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.

Leg de gegaarde dumplings op een voorverwarmd bord.

Giet gesmolten boter over de gegaarde dumplings zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Serveer de dumplings als bijgerecht of verwerk ze in soepen of stews.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________