R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
FUTOMAKI
"dikke" sushirollen (3 rollen, 24 stuks), Japan

225 g sushi-rijst

3 hele vellen nori (20 bij 18 cm)
tamago-yaki (dikke omelet)
6 groene asperges of lange dunne broccoli- of bimistelen
1 wortel
5 à 6 gedroogde shiitakes
8 à 9 krabsticks (surimi)

voor erbij:
gari
shoyu (Japanse sojasaus)

benodigdheden:
makisu (oprolbaar bamboematje)
een vingerkom met azijnwater
(2 1/2 dl water plus 2 el rijstazijn)


Bereiding


Bereid de sushirijst.

Wel de shiitakes een uur in koud water en snijd ze daarna in smalle reepjes.
Snijd de wortel in luciferdikke reepjes (julienne) en blancheer ze kort.

Rooster de vellen nori vóór gebruik op 10 centimeter hoogte boven een lage vlam. Dit bevordert de knapperigheid en de smaak.

Leg een bamboematje voor je en leg er een vel nori (20 bij 18 cm) op met de lange zijde naar je toe. Zorg dat de glanzende kant van het nori-vel onder ligt.

Maak je handen vochtig met azijnwater.
Verdeel 1/3 deel van de sushi-rijst over het vel nori.
Laat een strook van 3 cm van de tegenoverliggende lange zijde onbedekt.

Leg in een rij 3 krabsticks in de lengte aaneensluitend op het midden van van de rijst.
Leg er de tamago-yaki naast en verder 2 asperges of broccoli- of bimistelen. Schik daar wat staafjes wortel en repen shiitake op.

Rol met behulp van het matje het nori-vel strak op. Houd daarbij met je vingers de vulling op zijn plaats. Bedek de opgerolde sushirol met het matje en druk het geheel zachtjes aan tot de rol mooi rond is.
 
Neem het matje weg en leg de sushi-rol met de naad naar beneden in een schaal.

Volg dezelfde werkwijze voor rol 2 en 3.

Snijd iedere rol met een scherp mes in 8 stukken.
Leg ze met de snijkant naar boven op een serveerschaal.

Serveer er een kommetje gari (ingemaakte gember) en een kommetje shoyu bij.


Info

 
Voor futomaki (dikke sushi-rollen) worden hele vellen nori (20 bij 18 cm) gebruikt in plaats van de meer gebruikelijke halve vellen voor dunne rollen (hosomaki).

Er worden gewoonlijk 5 in kleur contrasterende ingrediënten verwerkt in futomaki.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________