R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FRICASÉ DE POLLO
kip-fricassee, 6 p., Cuba

1800 g delen kip zonder huid
6 teentjes knoflook, in stukjes gesneden
1/2 kop zuur sinaasappelsap of...
 1/4 kop sinaasappelsap en 1/4 kop limoensap
2 koppen in stukjes gesneden ui
1 kop in stukjes gesneden groene paprika
1 kop tomatensaus (passato)
zout en versgemalen peper naar smaak
1/4 kop bloem
1/3 kop olijfolie
1/2 kop rozijnen
1/4 kop met pimento gevulde olijven
1 kop witte droge wijn of droge sherry
1 kop rode aardappels, geschild en in blokjes gesneden

optioneel:
een klein blikje erwten
1 tl kappertjes


Bereiding


Meng in een ruime kom de knoflook en het citrussap.
Voeg er wat zout en peper aan toe.

Schep de stukken kip door de marinade.
Bedek de kom met clingfilm en laat de kip 4 uur tot een hele nacht marineren.

Laat de stukken kip uitlekken op keukenpapier. Bewaar de marinade.
Kruid het vlees met zout en peper en bestuif het licht met bloem.

Verhit de olijfolie in een grote bakpan.
Leg als de olie begint te roken de stukken kip in de pan en bruin ze aan alle kanten (ca 2 minuten). Doe dat in verschillende partijen.

Neem de stukken kip uit de pan en leg ze op een bord.

Sauteer de stukjes aardappel in het in de pan achtergebleven bakvet tot ze aan alle kanten lichtbruin kleuren.

Schep de stukjes aardappel op een bord en doe de stukjes ui en paprika in de pan. Sauteer ze tot ze wat zachter zijn.

Doe de stukken kip weer in de pan.
Voeg de marinade, de tomatensaus, de wijn, olijven, rozijnen, aardappelblokjes en (optioneel) de kappertjes toe.
Zet het deksel op de pan en laat de stukken kip op lage temperatuur 20 à 30 minuten garen.

Voeg (optioneel) 5 minuten voor het einde van de gaartijd de erwtjes toe.

Serveer de kip met witte rijst en de saus.


Info


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________