![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip-fricassee, 6 p., Cuba 1800 g delen kip zonder huid 6 teentjes knoflook, in stukjes gesneden 1/2 kop zuur sinaasappelsap of... 1/4 kop sinaasappelsap en 1/4 kop limoensap 2 koppen in stukjes gesneden ui 1 kop in stukjes gesneden groene paprika 1 kop tomatensaus (passato) zout en versgemalen peper naar smaak 1/4 kop bloem 1/3 kop olijfolie 1/2 kop rozijnen 1/4 kop met pimento gevulde olijven 1 kop witte droge wijn of droge sherry 1 kop rode aardappels, geschild en in blokjes gesneden optioneel: een klein blikje erwten 1 tl kappertjes Bereiding Meng in een ruime kom de knoflook en het citrussap. Voeg er wat zout en peper aan toe. Schep de stukken kip door de marinade. Bedek de kom met clingfilm en laat de kip 4 uur tot een hele nacht marineren. Laat de stukken kip uitlekken op keukenpapier. Bewaar de marinade. Kruid het vlees met zout en peper en bestuif het licht met bloem. Verhit de olijfolie in een grote bakpan. Leg als de olie begint te roken de stukken kip in de pan en bruin ze aan alle kanten (ca 2 minuten). Doe dat in verschillende partijen. Neem de stukken kip uit de pan en leg ze op een bord. Sauteer de stukjes aardappel in het in de pan achtergebleven bakvet tot ze aan alle kanten lichtbruin kleuren. Schep de stukjes aardappel op een bord en doe de stukjes ui en paprika in de pan. Sauteer ze tot ze wat zachter zijn. Doe de stukken kip weer in de pan. Voeg de marinade, de tomatensaus, de wijn, olijven, rozijnen, aardappelblokjes en (optioneel) de kappertjes toe. Zet het deksel op de pan en laat de stukken kip op lage temperatuur 20 à 30 minuten garen. Voeg (optioneel) 5 minuten voor het einde van de gaartijd de erwtjes toe. Serveer de kip met witte rijst en de saus. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |