R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 FREEKEH-SALADE
Libanon/Midden-Oosten, 4 p

1 rode ui
1 1/2 ingemaakte citroen in smalle reepjes gesneden
1/2 kop koriander, grof gehakt
1/2 kop peterselie, grof gehakt
1/2 kop gedroogde cranberries of (Griekse) rozijnen
200 g freekeh, gespoeld
250 g labneh

voor de dressing:
granaatappelmelasse
50 ml olijfolie
een scheutje rode wijnazijn
2 tl sumac
citroensap naar smaak

voor erbij:
platbrood


Bereiding


Doe de fijngesneden ui, reepjes citroen, koriander, peterselie en cranberries in een grote kom en meng ze.

Breng een pan water aan de kook. Voeg de freekeh toe en laat die met het deksel op de pan zachtjes koken tot die gaar is (25 à 30 minuten).

Giet het kookwater af, doe de freekeh in een kom en laat die afkoelen.

Klop in een kom de granaatappelmelasse, olijfolie, rode wijnazijn, sumac en citroensap naar smaak tot een dressing, Breng die verder royaal op smaak met zout en peper.

Schep hoopjes labneh over de salade. Klik hier voor het recept.


Info















naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________