![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Frankrijk ![]() 160 g bloem 40 g amandelmeel 30 g poedersuiker 100 g boter, in blokjes 1 ei, losgklopt. een snuf zout verder: 75 g vijgenjam (ca 4 el) 500 g appel (ca 4 appels) 1 el gesmolten boter een paar el poedersuiker plus: bloem en boter voor invetten bakvorm Bereiding Meng de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker, de snuf zout en de boterblokjes door ze met je vingers tot kruim te wrijven. Voeg het ei toe, werk het door het kruim en kneed het kort tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van en wikkel die in folie. Laat het deeg in de koelkast een half uur rusten. Neem een lage taartvorm met een diameter van 24 centimeter, vet die in met boter en bestrooi die met bloem. Roel het gekoelde deeg uit in een cirkel die iets groter is dan het oppervlak van de taartbodem zodat je genoeg deeg hebt om er ook een lage taartrand mee te vormen. Prik het taartdeeg op diverse plaatsen in met een vork. Verdeel de jam over de taartbodem Maak de appels school (schil ze en verwijder het klokhuis) en snijd het vruchtvlees in even dunne plakjes. Leg de plakjes in 2 cirkels op de taartbodem. Varieer de richting. leg de schijfjes in de ene ring van links naar rechts en in de andere van rechts naar links (of andersom). Verwarm de oven voor (180 C). Bestrijk het taartje met gesmolten boter en bestrooi het met poedersuiker. Bak het taartje 30- à 35 minuten in de voorverwarmde oven of tot het deeg goudbruin kleurt en de appels zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|