R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FRANS APPELTAARTJE
dessert, 4 p., Frankrijk





160 g bloem
40 g amandelmeel
30 g poedersuiker
100 g boter, in blokjes
1 ei, losgklopt.
een snuf zout

verder:
75 g vijgenjam (ca 4 el)
500 g appel (ca 4 appels)
1 el gesmolten boter
een paar el poedersuiker

plus:
bloem en boter voor invetten bakvorm


Bereiding


Meng de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker, de snuf zout en de boterblokjes door ze met je vingers tot kruim te wrijven.
Voeg het ei toe, werk het door het kruim en kneed het kort tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van en wikkel die in folie. Laat het deeg in de koelkast een half uur rusten.

Neem een lage taartvorm met een diameter van 24 centimeter, vet die in met boter en bestrooi die met bloem.

Roel het gekoelde deeg uit in een cirkel die iets groter is dan het oppervlak van de taartbodem zodat je genoeg deeg hebt om er ook een lage taartrand mee te vormen. Prik het taartdeeg op diverse plaatsen in met een vork.

Verdeel de jam over de taartbodem

Maak de appels school (schil ze en verwijder het klokhuis) en snijd het vruchtvlees in even dunne plakjes. Leg de plakjes in 2 cirkels op de taartbodem. Varieer de richting. leg de schijfjes in de ene ring van links naar rechts en in de andere van rechts naar links (of andersom).

Verwarm de oven voor (180 C).

Bestrijk het taartje met gesmolten boter en bestrooi het met poedersuiker.

Bak het taartje 30- à 35 minuten in de voorverwarmde oven of tot het deeg goudbruin kleurt  en de appels zacht en licht gekarameliseerd zijn.
 

Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________