R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 FRAGOLE CON CREMA DI RICOTTA E PISTACCHI
aardbeien met ricotta en pistachenoten, dessert, 6 p., Italië





500 g aardbeien
60 ml amaretto
250 g ricotta
250 ml slagroom
rasp van een 1/2 citroen
1 tl kaneelpoeder
2 el poedersuiker
120 g amaretti-koekjes
50 g pistachenoten
25 g donkere chocolade


Bereiding


Doe de aardbeien en de amaretto in een kom. Even omscheppen en dan terzijde zetten. Laat de likeur 20 minuten intrekken.

Klop in een andere kom de room met de poedersuiker tot zachte pieken.
Klop de ricotta los en meng die met de room, het citroenrasp en de kaneel.

Verkruimel de amaretti-koekjes en hak de pistachenootjes en de chocolade grof.

Schep in 6 glazen een laagje amaretti-kruim, daarop een laagje aardbeien, daarop een laagje ricottaroom en daarop de gehakte pistachenootjes en chocolade.


Info


Een heerlijk maar wel erg "rijk" toetje (ricotta: 40 procent vet, slagroom: 35 procent vet).
Je kunt zonder wezenlijk smaakverlies de ricotta voor de helft of zelfs helemaal vervangen door philadelphia light, dat "slechts" 11 procent vet bevat.

Vervang voor kinderen de amarettolikeur door sinaasappelsap.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________