R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| aardbeien met ricotta en pistachenoten, dessert, 6 p., Italië 500 g aardbeien 60 ml amaretto 250 g ricotta 250 ml slagroom rasp van een 1/2 citroen 1 tl kaneelpoeder 2 el poedersuiker 120 g amaretti-koekjes 50 g pistachenoten 25 g donkere chocolade Bereiding Doe de aardbeien en de amaretto in een kom. Even omscheppen en dan terzijde zetten. Laat de likeur 20 minuten intrekken. Klop in een andere kom de room met de poedersuiker tot zachte pieken. Klop de ricotta los en meng die met de room, het citroenrasp en de kaneel. Verkruimel de amaretti-koekjes en hak de pistachenootjes en de chocolade grof. Schep in 6 glazen een laagje amaretti-kruim, daarop een laagje aardbeien, daarop een laagje ricottaroom en daarop de gehakte pistachenootjes en chocolade. Een heerlijk maar wel erg "rijk" toetje (ricotta: 40 procent vet, slagroom: 35 procent vet). Je kunt zonder wezenlijk smaakverlies de ricotta voor de helft of zelfs helemaal vervangen door philadelphia light, dat "slechts" 11 procent vet bevat. Vervang voor kinderen de amarettolikeur door sinaasappelsap.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |