R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 FOE YONG HAI
hoofdgerecht, 4 p., China

reeks 515 (141K)



8 eieren
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
1 dun preitje (het witte deel)
50 g wortels
50 g champignons
50 g paprika
50 g bamboespruiten
50 g taugé
een paar takjes verse bladselderij
100 g kip of ham, in reepjes
100 g garnalen of krab, in stukjes
zout en peper
4 el olie

optioneel
50 g diepvrieserwten
1 à 2 tl suiker

voor de saus
200 ml tomatenketchup
200 ml kippenbouillon
3 gepelde tomaten (uit blik)
1/2 ui
1 teentje knoflook
50 ml azijn
maizena
peper en zout
suiker naar smaak

optioneel:
een stukje verse gemberwortel
1 el ketjap manis


Bereiding


Snijd de prei in smalle ringetjes, hak de ui fijn en pers de knoflook.
Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes.
Rasp de wortel, snijd de bladselderij fijn en halveer de taugé en de bamboespruiten.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes (dat gaat gemakkelijk als je de kip een half uur van te voren in de diepvries legt).

Doe de eieren in een ruime kom en voeg er zout en peper en eventueel wat suiker aan toe. Klop de eieren met een garde schuimig.

Doe de fijngemaakte groenten en (optioneel) de erwten in de kom met de eieren.
Voeg eveneens de kip of ham en de garnalen of krab toe. Meng de ingrediënten zorgvuldig.

Verhit de olie in een ruime koekenpan.
Giet het eimengsel in de hete pan en temper het vuur.
Laat de pan op het vuur staan tot de eieren helemaaal gestold zijn.

Doe de foe yong hai in een schaal en giet er de saus over.

De saus:
Snijd de ui fijn, pers de knoflook en (optioneel) schil en rasp de gember.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak er de ui, knoflook en gember een paar minuten in.
Voeg de gepelde tomaten toe en maak ze fijn met een houten lepel.
Voeg de azijn, tomatenketchup en kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus 10 minuten pruttelen en zeef die dan.

Doe de saus terug in het pannetje en voeg er suiker en peper en zout naar smaak aan toe en (optioneel) 1 el ketjap manis.
Bind de saus met wat maizena die je eerst op laat lossen in koud water.


Info


Foe yong hai is een populair gerecht in de hier gevestigde Chinese restaurants. Je kunt foe yong hai ook zelf heel goed bereiden.
De beste foe yong hai krijg je als je de ingrediënten tamelijk fijn snijdt en ongegaard aan de geklutste eieren toevoegt. Ze garen dan met de eieren mee maar behouden een zekere "bite".


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________