R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
FISKISÚPA

6 à 8 p., IJsland






4 el boter of olie
1 rode ui, julienne gesneden
1 prei, het witte gedeelte, in smalle ringetjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
visbouillon
250 ml slagroom
60 à 90 ml sherry of port
1 klein blikje tomatenpuree
6 draadjes safraan
1 à 3 el wijnazijn
1/2 kop droge witte wijn
300 g scholfilet, in stukjes
300 g zalmfilet, in stukjes
200 g middelgrote garnalen
zout en witte peper


Bereiding


Verhit de boter in een pan.
Voeg de prei, ui en bleekselderij toe en bak ze een minuut of 4 à 6 aan.

Voeg de bouillon, de room, sherry, tomatenpuree, safraan, azijn en witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep vervolgens op lage temperatuur 6 à 8 minuten pruttelen.

Voeg de stukjes schol en zalm toe en breng de soep weer aan de kook.
Voeg de garnalen toe en verlaag de temperatuur. De soep mag niet meer koken.
Breng de soep verder op smaak met zout en peper en voeg er indien gewenst een klontje boter aan toe.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________