R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 FISH STEW
hoofdgerecht, 4 p., Ierland





450 g mosselen
4 grote tomaten
4 el olie
300 g prei, in ringen van ruim een halve centimeter
1 rode paprika, in blokjes gesneden
zout en versgemalen zwarte peper
300 ml vis- of kippenbouillon
12 rauwe grote garnalen (tijgergarnalen) of langoustines
300 g witte visfilet (kabeljouw, schelvis) zonder huid
2 el versgehakte peterselie

optioneel
een beetje suiker


Bereiding


Ontvel de tomaten (kruis de tomaten aan de bovenzijde in, dompel ze 20 seconden onder in kokend water en vervolgens in koud water en verwijder het vel).
Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes.

Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime kookpan.
Voeg de preiringen en de blokjes paprika toe en bak ze tot ze wat zachter zijn (ca 4 minuten).
Voeg peper en zout naar smaak toe.

Voeg de gehakte tomaten, de bouillon en (optioneel) de suiker toe.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag.
Zet het deksel op de pan laat de inhoud 7 à 8 minuten zachtjes koken.

Voeg de mosselen, de garnalen en de visfilet toe en laat ze op temperatuur komen.
Draai het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat het geheel zacht koken tot de vis en de zeevruchten gaar zijn (ca 3 minuten).

Breng de stew op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie over.

Serveer de stew met Irish soda bread.












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________