R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FISH CAKES
viskoekjes, 4 p., Ierland





600 g kruimige aardappels
zout en versgemalen zwarte peper
400 g witte vis zoals kabeljauw, haddock of heek
150 g boter, in blokjes
4 el witte wijn.
sap van 1/4 citroen
150 g champignons, in schijfjes
200 g gekookte en gepelde kleine garnalen
 2 eidooiers
1 el dijon-mosterd
4 el fijngehakte kruiden zoals peterselie, tarragon, dille of bieslook of een combinatie daarvan
 3 à 4 el olijfolie

voor de garnering:
 blaadjes sla en schijfjes citroen
 

Bereiding


Kook de aardappels, bij voorkeur in de schil.

Stamp de aardappels tot puree en doe die in een ruime kom.

Doe de vis in een pan met 100 g boter, de wijn, het citroensap en zout en peper. Zet het deksel op de pan en pocheer de vis op laag vuur tot die helemaal gaar is (10 à 15 minuten).

Neem de vis uit de pan en laat die wat afkoelen.

Draai het vuur hoog en laat de pocheervloeistof tot de helft inkoken.

Smelt ondertussen op middelhoog vuur 25 g boter in een kleine koekenpan. Voeg de champignons toe en sauteer die 8 à 10 minuten. Kruid ze met zout en peper. Laat ze vervolgens afkoelen.

Voeg de vis, de gereduceerde pocheervloeistof en de gebakken paddenstoelen aan de gepureerde aardappels toe samen met de garnalen, eidooiers, mosterd en kruiden.
Meng alle ingrediënten voorzichtig, daarbij de vis in stukjes brekend zonder die helemaal uit elkaar te laten vallen.  Voeg zout en peper naar  smaak toe.

Vorm 8 burgers van het mengsel van om en nabij 8 centimeter doorsnee en 2 centimeter dik. Leg ze op een bakplaat of in een schaal en bedek ze met clingfilm.
Laat de viskoekjes 1 uur in de koelkast opstijven.

Verhit op middelhoog vuur de olijfolie en de rest van de boter in een grote koekenpan.
Bak de viskoekjes tot ze goudkleurig zijn en helemaal doorgewarmd (ca 5 minuten per kant).
Voeg wat olie toe indien nodig.


Info


Viskoekjes gaan goed samen met een salade en een saus op basis van mayonaise.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________