|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
viskoekjes, 4 p., Ierland 600 g kruimige aardappels zout en versgemalen zwarte peper 400 g witte vis zoals kabeljauw, haddock of heek 150 g boter, in blokjes 4 el witte wijn. sap van 1/4 citroen 150 g champignons, in schijfjes 200 g gekookte en gepelde kleine garnalen 2 eidooiers 1 el dijon-mosterd 4 el fijngehakte kruiden zoals peterselie, tarragon, dille of bieslook of een combinatie daarvan 3 à 4 el olijfolie voor de garnering: blaadjes sla en schijfjes citroen Bereiding Kook de aardappels, bij voorkeur in de schil. Stamp de aardappels tot puree en doe die in een ruime kom. Doe de vis in een pan met 100 g boter, de wijn, het citroensap en zout en peper. Zet het deksel op de pan en pocheer de vis op laag vuur tot die helemaal gaar is (10 à 15 minuten). Neem de vis uit de pan en laat die wat afkoelen. Draai het vuur hoog en laat de pocheervloeistof tot de helft inkoken. Smelt ondertussen op middelhoog vuur 25 g boter in een kleine koekenpan. Voeg de champignons toe en sauteer die 8 à 10 minuten. Kruid ze met zout en peper. Laat ze vervolgens afkoelen. Voeg de vis, de gereduceerde pocheervloeistof en de gebakken paddenstoelen aan de gepureerde aardappels toe samen met de garnalen, eidooiers, mosterd en kruiden. Meng alle ingrediënten voorzichtig, daarbij de vis in stukjes brekend zonder die helemaal uit elkaar te laten vallen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm 8 burgers van het mengsel van om en nabij 8 centimeter doorsnee en 2 centimeter dik. Leg ze op een bakplaat of in een schaal en bedek ze met clingfilm. Laat de viskoekjes 1 uur in de koelkast opstijven. Verhit op middelhoog vuur de olijfolie en de rest van de boter in een grote koekenpan. Bak de viskoekjes tot ze goudkleurig zijn en helemaal doorgewarmd (ca 5 minuten per kant). Voeg wat olie toe indien nodig. Viskoekjes gaan goed samen met een salade en een saus op basis van mayonaise. |