R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FILIPIJNSE VISBALLETJES
appetizer/snack, 40 stuksr, Filipijnen

500 g visfilet
1 el uienpeder
1 tl knoflook
ca 2 tl zout
1 tl suiker
1 tl witte gemalen peper
1 el olie
1/2 kop bloem
1/2 kop aardappelmeel of maizena
1 tl bakpoeder
1 eiwit
1/2 kop ijskoud water
olie voor het frituren


Bereiding


Snijd de visfilet in stukjes en doe ze in de foodprocessor of blender.
Voeg uienpoeder, knoflook, zout, suiker, peper, olie, bloem, aardappelmeel, bakpoeder, het eiwit en in gedeelten het water toe (misschien heb je niet al het water nodig) en laat het apparaat de ingrediënten tot een homogene, stevige massa blenden. Doe het mengsel in een kom.

Zet een grote kom met lauwwarm water klaar (ca 40 C).

Vet je handen in met wat olie en vorm balletjes ter grootte van een ping-pongballetje van het vismengsel. Laat ze met een lepel in het lauwwarme water zakken.

Vul een grote pan met flink wat water en breng het aan de kook. Reduceer de temperatuur zodat het water rustig wat bubbelt
Breng met een schuimspaan een deel van de visballetjes in de pan met het lauwwarme water over naar de pan met het zacht kokende water en laat ze daarin ca 20 minuten garen.
Neem ze met de schuinspaan uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken.
Verwerk zo ook de rest van de visballetjes.

Laat gegaarde visballetjes verder afkoelen, doe ze in ziplock-zakjes en vries ze in voor later gebruik of frituur ze en serveer ze met "streetfoodsaus" of "Filipijnse zoetzure saus".
  

Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________