![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
appetizer/snack, 40 stuksr, Filipijnen 500 g visfilet 1 el uienpeder 1 tl knoflook ca 2 tl zout 1 tl suiker 1 tl witte gemalen peper 1 el olie 1/2 kop bloem 1/2 kop aardappelmeel of maizena 1 tl bakpoeder 1 eiwit 1/2 kop ijskoud water olie voor het frituren Bereiding Snijd de visfilet in stukjes en doe ze in de foodprocessor of blender. Voeg uienpoeder, knoflook, zout, suiker, peper, olie, bloem, aardappelmeel, bakpoeder, het eiwit en in gedeelten het water toe (misschien heb je niet al het water nodig) en laat het apparaat de ingrediënten tot een homogene, stevige massa blenden. Doe het mengsel in een kom. Zet een grote kom met lauwwarm water klaar (ca 40 C). Vet je handen in met wat olie en vorm balletjes ter grootte van een ping-pongballetje van het vismengsel. Laat ze met een lepel in het lauwwarme water zakken. Vul een grote pan met flink wat water en breng het aan de kook. Reduceer de temperatuur zodat het water rustig wat bubbelt Breng met een schuimspaan een deel van de visballetjes in de pan met het lauwwarme water over naar de pan met het zacht kokende water en laat ze daarin ca 20 minuten garen. Neem ze met de schuinspaan uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken. Verwerk zo ook de rest van de visballetjes. Laat gegaarde visballetjes verder afkoelen, doe ze in ziplock-zakjes en vries ze in voor later gebruik of frituur ze en serveer ze met "streetfoodsaus" of "Filipijnse zoetzure saus".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |