![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen ![]() 500 g macaronipasta een hele kipfilet 1 grote (rode) ui zout en witte peper naar smaak 2 koppen ananasstukjes, vers of uit blik 2 à 3 middelgrote wortels 500 ml mayonaise (geen zure) 1 1/2 kop geraspte cheddar 1/2 à 1 kop rozijnen 1/4 à 1/2 kop "sweet pickle relish" 3 hardgekookte eieren, in stukjes optioneel een paar tl suiker 175 ml gecondenseerde melk Bereiding Kook de macaroni in gezouten water beetgaar. Voeg een scheut olie aan het water toe. Dat voorkomt dat de macaroni gaat plakken. Koel de gegaarde macaroni in een zeef onder de koudwaterkraan. Schil de wortels, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar. Koel de gegaarde stukjes wortel eveneens onder de koudwaterkraan. Pocheer de kipfilet in gezouten water. Laat de gepocheerde kip afkoelen en trek vervolgens met 2 vorken het vlees in stukjes uit elkaar. Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Laat stukjes ananas uit blik uitlekken. Meng alle ingrediënten, inclusief de gecondenseerde melk óf de suiker (optioneel). Breng de salade op smaak met zout en peper. Koel de salade goed voor je die serveert. In één van de recepten die ik tegenkwam wordt behalve 500 ml mayonaise ook tot 175 ml zoete gecondenseerde melk toegevoegd. Dat maakt het toevoegen van suiker overbodig, hoewel ik persoonlijk ook die niet toevoeg omdat de ananas, de rozijnen en de "sweet pickle relish" het voor mij al zoet genoeg maken. Maar dat is een kwestie van smaak en smaken verschillen. Het zijn de Amerikanen van wie de Filipino's macaroni en "sweet pickle relish" leerden kennen, wat onder meer resulteerde in deze populaire "fusion"-salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |