R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FILIPIJNSE KIP-MACARONISALADE
4 p., Filipijnen





500 g macaronipasta
een hele kipfilet
1 grote (rode) ui
zout en witte peper naar smaak
2 koppen ananasstukjes, vers of uit blik
2 à 3 middelgrote wortels
500 ml mayonaise (geen zure)
1 1/2 kop geraspte cheddar
1/2 à 1 kop rozijnen
1/4 à 1/2 kop "sweet pickle relish"
3 hardgekookte eieren, in stukjes

optioneel
een paar tl suiker
175 ml gecondenseerde melk


Bereiding


Kook de macaroni in gezouten water beetgaar.
Voeg een scheut olie aan het water toe. Dat voorkomt dat de macaroni gaat plakken.

Koel de gegaarde macaroni in een zeef onder de koudwaterkraan.

Schil de wortels, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar.
Koel de gegaarde stukjes wortel eveneens onder de koudwaterkraan.

Pocheer de kipfilet in gezouten water.

Laat de gepocheerde kip afkoelen en trek vervolgens met 2 vorken het vlees in stukjes uit elkaar.

Maak de ananas schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Laat stukjes ananas uit blik uitlekken.

Meng alle ingrediënten, inclusief de gecondenseerde melk óf de suiker (optioneel).

Breng de salade op smaak met zout en peper.

Koel de salade goed voor je die serveert.


Info


In één van de recepten die ik tegenkwam wordt behalve 500 ml mayonaise ook tot 175 ml zoete gecondenseerde melk toegevoegd. Dat maakt het toevoegen van suiker overbodig, hoewel ik persoonlijk ook die niet toevoeg omdat de ananas, de rozijnen en de "sweet pickle relish" het voor mij al zoet genoeg maken. Maar dat is een kwestie van smaak en smaken verschillen.

Het zijn de Amerikanen van wie de Filipino's macaroni en "sweet pickle relish" leerden kennen, wat onder meer resulteerde in deze populaire "fusion"-salade.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________