|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
FELDSALAT MIT PFIFFERLINGEN
UND KARAMELISIERTE WALNÜSSEN veldsla met cantharellen en gekarameliseerde walnoten, 2 p., Duitsland 150 g veldsla 500 g cantharellen 1 rode ui 8 walnoten, gepeld 100 g suiker bloem 2 el boter zout en peper voor de dressing: 4 el witte balsamico 80 ml kippenbouillon 1 el honing 1 tl mosterd zout en peper 5 el plantaardige olie 1 el bieslook, fijngeknipt Bereiding Was de sla en droog die (sla-centrifuge). Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng de dressing op smaak met peper, zout en bieslook. Doe de suiker en 2 el water in een pannetje en zet dat op laag vuur op het formuis. Laat de suiker smelten en karameliseren. Schep de walnoten door de karamel. Laat ze op een stuk bakpapier afkoelen. Doe de cantharellen in een plastic zak en strooi er rijkelijk bloem over. Sluit de zak en schud die tot alle paddenstoelen met bloem bedekt zijn. Doe de paddenstoelen vervolgens in een zeef en spoel ze onder de koudwaterkraan. Laat ze uitdruppen en leg ze vervolgens op keukenpapier. Alle vuil is nu zo goed als zeker verwijderd. Halveer grote cantharellen en snijd lelijke stukjes weg. Halveer de ui en snijd de helften in dunne schijfjes. Verhit de boter in een ruime pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten. Let op dat de boter niet verbrandt. Schep de paddenstoelen tijdens het bakken een paar keer om. Kruid ze met peper en zout. Voeg de halve uiringen toe en bak ze kort mee. Schep de paddenstoelen op het midden van een schaal en schik er de veldsla om heen. Giet de dressing over de sla en strooi er de walnoten over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|