R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FELDSALAT MIT PFIFFERLINGEN
UND KARAMELISIERTE WALNÜSSEN

veldsla met cantharellen en gekarameliseerde walnoten,  2 p., Duitsland


 

150 g veldsla
500 g cantharellen
1 rode ui
8 walnoten, gepeld
100 g suiker
bloem
2 el boter
zout en peper

voor de dressing:
4 el witte balsamico
80 ml kippenbouillon
1 el honing
1 tl mosterd
zout en peper
5 el plantaardige olie
1 el bieslook, fijngeknipt


Bereiding

Was de sla en droog die (sla-centrifuge).

Meng alle ingrediënten voor de dressing.
Breng de dressing op smaak met peper, zout en bieslook.

Doe de suiker en 2 el water in een pannetje en zet dat op laag vuur op het formuis. Laat de suiker smelten en karameliseren.
Schep de walnoten door de karamel.
Laat ze op een stuk bakpapier afkoelen.

Doe de cantharellen in een plastic zak en strooi er rijkelijk bloem over. Sluit de zak en schud die tot alle paddenstoelen met bloem bedekt zijn. Doe de paddenstoelen vervolgens in een zeef en spoel ze onder de koudwaterkraan. Laat ze uitdruppen en leg ze vervolgens op keukenpapier. Alle vuil is nu zo goed als zeker verwijderd.

Halveer grote cantharellen en snijd lelijke stukjes weg.

Halveer de ui en snijd de helften in dunne schijfjes.

Verhit de boter in een ruime pan en bak de paddenstoelen op hoog vuur 3 minuten. Let op dat de boter niet verbrandt.
Schep de paddenstoelen tijdens het bakken een paar keer om.
Kruid ze met peper en zout.

Voeg de halve uiringen toe en bak ze kort mee.

Schep de paddenstoelen op het midden van een schaal en schik er de veldsla om heen. Giet de dressing over de sla en strooi er de walnoten over.


Info








naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________