![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Ierland ![]() 1 flinke fazant 2 appels, ongeschild, in vieren klokhuis verwijderd 2 el olie 15 g boter 1 ui, gehakt 1 el gekruide bloem 150 ml rode wijn 150 ml bouillon de geraspte schil en sap van 1 sinaasappel bouquet garni 1 tl rietsuiker zout en versgemalen zwarte peper Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Verhit de olie en de boter in een pan en bak er de fazant aan alle kanten bruin in. Doe de fazant samen met de kwarten appels over in een vuurvaste schaal of braadslee. Bak in het vet dat in de pan achtergebleven is de ui een paar minuten. Strooi de bloem in de pan met ui en roer tot het vet de bloem ogenomen heeft. Laat de bloem een minuut garen en voeg dan in kleine hoeveelheden de wijn en de bouillon toe. Breng het geheel terwijl je voortdurend roert aan de kook. Voeg de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het bouquet garni en de rietsuiker toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Giet de saus over de fazant in de ovenschaal, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven. Laat de fazant in de oven 1 uur garen. Snijd de fanzant aan en serveer het vlees in plakken of ontleed de fazant en serveer die in delen. Serveer er de saus bij. |