R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FAZANT IN RODE WIJN
4 p., Ierland





1 flinke fazant
2 appels, ongeschild, in vieren klokhuis verwijderd
2 el olie
15 g boter
1 ui,  gehakt
1 el gekruide bloem
150 ml rode wijn
150 ml bouillon
de geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
bouquet garni
1 tl rietsuiker
zout en versgemalen zwarte peper


Bereiding


Verwarm de oven voor  (180 C).

Verhit de olie en de boter in een pan en bak er de fazant aan alle kanten bruin in.
Doe de fazant samen met de kwarten appels  over in een vuurvaste schaal of braadslee.

Bak in het vet dat in de pan achtergebleven is de ui een paar minuten.
Strooi de bloem in de pan met ui en roer tot het vet de bloem ogenomen heeft.
Laat de bloem een minuut garen en voeg dan in kleine hoeveelheden de wijn en de bouillon toe. Breng het geheel terwijl je voortdurend roert aan de kook.
Voeg de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het bouquet garni en de rietsuiker toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Giet de saus over de fazant in de ovenschaal, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet die in de oven. Laat de fazant in de oven 1 uur garen.

Snijd de fanzant aan en serveer het vlees in plakken of ontleed de fazant en serveer die in delen.  Serveer er de saus bij.


Info








 




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________