R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten

























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FATTOUCHE
(pita)broodsalade, 4 p., Libanon





3 pitabroodjes
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 1/2 tl grof zeezout
4 el citroensap
1 el sumac
240 g rijpe tomaten, grof gehakt
4 lente-uitjes, in dunne ringetjes
6 radijsjes, in schijfjes
1 groene paprika, in stukjes
1 komkommer, in stukjes
de blaadjes van 8 takjes peterselie, fijngehakt
de blaadjes van 8 takjes munt, fijngehakt
1 krop sla, in dunne reepjes gesneden
zwarte peper

optioneel
granaatappelzaden


Bereiding


Verhit de (oven)grill.

Snijd de pitabroodjes doormidden en rooster ze goudgeel.
Breek het geroosterde brood in stukken en sprenkel er een eetlepel olijfolie over. Terzijde zetten.

Vijzel de knoflook en het zout tot een pasta.
Roer het citroensap, de rest van de olijfolie en de sumac door de pasta.

Meng in een slakom de gehakte tomaten, de lente-ui, de radijs, de groene paprika en de komkommer.
Schep er de peterselie, de munt, sla en het geroosterde pitabrood door.

Giet de dressing over de salade en schep die goed om.
Kruid de salade met zout en verse peper.
Sprenkel er (optioneel) appelgranaatzaden over.


Info


Deze Libanese salade vol kleur is lekker en gezond en past bij veel vlees- en visgerechten. Een karakteristieke smaakmaker in de salade is sumac (letterlijk vertaald: "donkerrood") een specerij die bestaat uit vermalen besjes van de pruikenboom.
Sumac wordt vooral gebruikt in de Mediterrane en Noord-Afrikaanse keuken. Het is o.a. te koop in Turkse en Marokkaanse winkels. De smaak is te omschrijven als zurig, fruitig, citroenig.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________