![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| (pita)broodsalade, 4 p., Libanon ![]() 3 pitabroodjes 4 el olijfolie 1 teen knoflook 1 1/2 tl grof zeezout 4 el citroensap 1 el sumac 240 g rijpe tomaten, grof gehakt 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes 6 radijsjes, in schijfjes 1 groene paprika, in stukjes 1 komkommer, in stukjes de blaadjes van 8 takjes peterselie, fijngehakt de blaadjes van 8 takjes munt, fijngehakt 1 krop sla, in dunne reepjes gesneden zwarte peper optioneel granaatappelzaden Bereiding Verhit de (oven)grill. Snijd de pitabroodjes doormidden en rooster ze goudgeel. Breek het geroosterde brood in stukken en sprenkel er een eetlepel olijfolie over. Terzijde zetten. Vijzel de knoflook en het zout tot een pasta. Roer het citroensap, de rest van de olijfolie en de sumac door de pasta. Meng in een slakom de gehakte tomaten, de lente-ui, de radijs, de groene paprika en de komkommer. Schep er de peterselie, de munt, sla en het geroosterde pitabrood door. Giet de dressing over de salade en schep die goed om. Kruid de salade met zout en verse peper. Sprenkel er (optioneel) appelgranaatzaden over. Deze Libanese salade vol kleur is lekker en gezond en past bij veel vlees- en visgerechten. Een karakteristieke smaakmaker in de salade is sumac (letterlijk vertaald: "donkerrood") een specerij die bestaat uit vermalen besjes van de pruikenboom. Sumac wordt vooral gebruikt in de Mediterrane en Noord-Afrikaanse keuken. Het is o.a. te koop in Turkse en Marokkaanse winkels. De smaak is te omschrijven als zurig, fruitig, citroenig.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |