R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
FATTET HUMMUS

6 à 8 p., Jordanië

1 1/2 dl tahini
3 3/4 dl griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
1 groene chilipeper, fijngehakt
het sap van 2 citroenen
4 pitabroodjes, in driehoekjes gesneden
olijfolie
een bosje platte peterselie, gehakt
paprikapoeder
de zaden van een granaatappel
100 geroosterde pijnboompitten
zeezout
zwarte peper

voor de garnering:
verse munt

voor de hummus:
800 g kikkererwten (blik)
het sap van 2 citroenen
1 teen knoflook, geperst
2 el tahini
1 el griekse yoghurt
1 tl zeezout


bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Meng de tahini, de yoghurt, knoflook, chili en het citroensap en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Besprenkel de pitabroodjes met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
Rooster ze in de oven "goudkleurig" (12 à 15 minuten).

V erhit in een pan de kikkerwten met de vloeistof uit de blikjes tot  ze goed doorwamd zijn.
Giet ze af maar bewaar het afgietsel.

Doe de helft van de kikkererwten en de rest van de hummusingrediënten in de blender en blend ze tot een gladde pasta. Voeg deze pasta aan het yoghurt/tahinimengsel toe.

Leg het geroosterde pitabrood op een serveerschaal, voeg er 120 ml van de bewaarde kikkererwtenkookvloeistof aan toe en 3/4 deel van de resterende kikkererwten.
Giet er 1/4 deel van de hummus/yoghurtmix over en meng die met de kikkererwtenkookvloeistof en de kikkererwten. Bedek heel het brood met het mengsel.
Spreid er de rest van de yoghurt/hummusmix  over uit.

Decoreer met de gehakte peterselie, paprikapoeder, granaatappelzaden , de overgebleven kikkererwten en de pijnboompitten.
Druppel er olijfolie over en garneer met de munt.

info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________