![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Libanon 2 pitabroodjes olijfolie plus extra 2 tl sumac 3 kropjes little gem sla, gehakt 12 kerstomaatjes, gehalveerd 2 lente-uitjes. gehakt klein bosje munt, gehakt klein bosje bladpeterselie, gehakt 2 klei komkommers, in blokjes 4 à 5 radijsjes, in dunne plakjes optioneel: 1 granaatappel voor de dressing: 75 ml granaatappelmelasse 50 ml ciderazijn 1 tl gedroogde munt 2 tl sumac sap van 1 citroen 125 ml olijfolie 1 teen knoflook, geperst zout naar smaak Bereiding Wil je de pitabroodjes zelf maken/bakken klik dan hier voor het recept. Raadpleeg voor kant en klare pitabroodjes de verpakking voor de baktijd en baktemperatuur. Doe de sla, kruiden, komkommer, tomaatjes en lente-uitjes in een kom en strooi er de plakjes radijs en de granaatappelzaden over. Klop de ingrediënten voor de dressing tot een glad mengsel en voeg er zout naar smaak aan toe. Schep vlak voor het serveren de helft van de dressing over de salade, strooi er de stukjes pita over en hussel alles door elkaar. Doe de rest van de dressing in een kommetje en zet dat op tafel.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |