R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodj, in schijfjes va
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FARRO SALADE MET KIKKERERWTEN EN BLOEMKOOL
hoofdgerecht, 4 à 6 p., Israël






275 g farro

voor de kikkererwten:
1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
1 tl komijn
1 tl knoflookpoeder
1/2 tl gerookte paprika
1/4 tl zeezout
1 el olijfolie

voor de bloemkool:
1 middelgrote bloemkool, in hapkare roosjes
1 à 2 el olijfolie

voor de dressing:
2 el citroensap
2 el olijfolie
zeezout naar smaak
zwarte peper naar smaak


Bereiding


Verwarm de oven voor (220 C).

Doe de farro in een kookpan, voeg zoveel water toe dat het graan er 5 centimeter mee bedekt wordt en breng het geheel aan de kook.
Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het graan garen tot het zacht maar nog al dente is (zie de verpakking voor nadere aanwijzingen).

Spoel de beetgare farro onder koud stomend water en laat die goed uitlekken. Doe het graan in een ruime kom en zet die terzijde.

Leg de kikkererwten op een bakplaat, strooi er komijn, knoflookpoeder, gerookte paprika en zout over en schud de bakplaat om de kikkererwten gelijkmatig met de specerijen en het zout te bedekken. Druppel er de olijfolie over en schud opnieuw.

Plaats het bakblik met kikkererwten in de oven en rooster ze, af en toe de bakplaat schuddend, tot ze van binnen gaar zijn en hun buitenkant kleur  heeft gekregen en krokant is geworden (ca 20 minuten).

Leg de roosjes bloemkool in één laag op een andere bakplaat, druppel er de olijfolie over, schud de bakplaat en zet die in de oven onder of boven de kikkererwten.
Rooster de bloemkoolroosjes tot ze van binnen zacht zijn hun buitenkant begint te karameliseren (15 à 20 minuten). Schep ze halverwege een keer om.

Voeg de geroosterde kikkererwten en bloemkoolroosjes aan de farro in de kom toe en meng ze ermee.

Klop in een kommetje de olijfolie en het citroensap tot een dressing, giet die over de ingrediënten in de kom en meng nog eens.

Breng de salade op smaak met zout en peper en doe de salade over op een serveerschaal.

De salade kan gepresenteerd worden. Ze gaat goed samen met geroosterd vlees en gegrilde vis.


Info


Pas de salade gerust aan de eigen smaak aan bijvoorbeeld met blonde rozijnen, gedroogd fruit, getoaste noten, geroosterde groenten, paddenstoelen, tahini...




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________