|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodj, in schijfjes va Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 à 6 p., Israël 275 g farro voor de kikkererwten: 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en gespoeld 1 tl komijn 1 tl knoflookpoeder 1/2 tl gerookte paprika 1/4 tl zeezout 1 el olijfolie voor de bloemkool: 1 middelgrote bloemkool, in hapkare roosjes 1 à 2 el olijfolie voor de dressing: 2 el citroensap 2 el olijfolie zeezout naar smaak zwarte peper naar smaak Bereiding Verwarm de oven voor (220 C). Doe de farro in een kookpan, voeg zoveel water toe dat het graan er 5 centimeter mee bedekt wordt en breng het geheel aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het graan garen tot het zacht maar nog al dente is (zie de verpakking voor nadere aanwijzingen). Spoel de beetgare farro onder koud stomend water en laat die goed uitlekken. Doe het graan in een ruime kom en zet die terzijde. Leg de kikkererwten op een bakplaat, strooi er komijn, knoflookpoeder, gerookte paprika en zout over en schud de bakplaat om de kikkererwten gelijkmatig met de specerijen en het zout te bedekken. Druppel er de olijfolie over en schud opnieuw. Plaats het bakblik met kikkererwten in de oven en rooster ze, af en toe de bakplaat schuddend, tot ze van binnen gaar zijn en hun buitenkant kleur heeft gekregen en krokant is geworden (ca 20 minuten). Leg de roosjes bloemkool in één laag op een andere bakplaat, druppel er de olijfolie over, schud de bakplaat en zet die in de oven onder of boven de kikkererwten. Rooster de bloemkoolroosjes tot ze van binnen zacht zijn hun buitenkant begint te karameliseren (15 à 20 minuten). Schep ze halverwege een keer om. Voeg de geroosterde kikkererwten en bloemkoolroosjes aan de farro in de kom toe en meng ze ermee. Klop in een kommetje de olijfolie en het citroensap tot een dressing, giet die over de ingrediënten in de kom en meng nog eens. Breng de salade op smaak met zout en peper en doe de salade over op een serveerschaal. De salade kan gepresenteerd worden. Ze gaat goed samen met geroosterd vlees en gegrilde vis. Info Pas de salade gerust aan de eigen smaak aan bijvoorbeeld met blonde rozijnen, gedroogd fruit, getoaste noten, geroosterde groenten, paddenstoelen, tahini... naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |