R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 FARRO HALLOUMISALADE

kipgerecht, 4 p., Australië


175 g farro
een bundel platte peterselie, fijngehakt
munt (1/3 deel van de hoeveelheid peterselie), gescheurd
1 kleine rode ui, fijngesneden
3 lenteuitjes, in dunne rondjes
3 tomaten, ontveld, pulp verwijderd en fijngesneden
125 ml olijfolie
een scheut olijfolie
het sap van 2 citroenen
zout en versgemalen peper naar smaak
400 g halloumi in 4 schijven gesneden

optioneel:
 zaden als venkel, komijn


Bereiding


Kook de farro in gezouten water. Raapleeg voor nadere informatie de verpakking. Het graan moet na de garing nog een zekere "bite" hebben.
Giet de farro af en laat die drogen.

Doe de farro in een kom, voeg de peterselie, munt, rode ui, lenteui en stukjes tomaat toe en meng alle ingrediënten.

Klop een dressing van de olijfolie en het citroensap en voeg er zout en peper aan toe. Schep de dressing door de farro.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak er de plakken halloumi aan beide kanten in tot ze een goudkleurig tot bruin korstje hebben.
Snijd de gebakken plakken halloumi in kleinere stukken.

Schep de farrosalade op een serveerschaal of borden en leg er de stukken halloumi bovenop.

Garneer je de salade met venkelzaad en/of komijnzaad, rooster die dan eerst in een droge koekenpan en plet ze daarna.

Voeg gerust nog andere ingrediënten aan de salade toe.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________