R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FAR BRETON AUX PRUNEAUX
cake/clafoutis/dessert uit Bretagne, 4 p., Frankrijk





500 g gedroogde pruimen zonder pit
1 dl donkere rum
250 g bloem
200 g suiker
een snuf zout
8 eieren
1 l volle melk
50 g boter


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Verhit de rum in een pannetje tot net onder het kookpunt.
Neem het pannetje van het vuur en doe er de pruimen in. Laat ze een half uur in de rum wellen.

Meng in een kom de bloem, de suiker en de snuf zout.
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas tot als het voorafgaande ei helemaal opgenomen is. Heb je niet zoveel geduld voeg de eieren dan met 2 tegelijk toe.

Roer het vanillemerg door de melk.

Voeg terwijl je met een garde klopt geleidelijk de melk aan het beslag toe. Voeg ook de rum toe die niet door de pruimen geabsorbeerd is toe.
Schrik niet van het zeer dunne beslag, dat hoort zo.

Vet een (spring)vorm met een diameter van ca 24 cm in met boter. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de bodem van de bakvorm uit en leg het in de bakvorm. Vet het bakpapier eveneens in met boter.

Verdeel de gewelde pruimen gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en giet er kalmpjes het beslag over.

Zet de bakvorm in  de voorverwarmde oven. Bak de taart ca 1 uur.

Houd de taart in de gaten. Verlaag de temperatuur zonodig naar 180 C.
Schrik (alweer) niet als de taart zich als een soufllé opblaast en evenmin als de taart later ook weer spontaan inzakt.

Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en serveer die vervolgens.


Info


Gebruik aleen een springvorm als die heel goed afsluit. Als dat niet zo is zal het dunne beslag in het begin zo goed als zeker gaan lekken.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________