|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| cake/clafoutis/dessert uit Bretagne, 4 p., Frankrijk 500 g gedroogde pruimen zonder pit 1 dl donkere rum 250 g bloem 200 g suiker een snuf zout 8 eieren 1 l volle melk 50 g boter Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Verhit de rum in een pannetje tot net onder het kookpunt. Neem het pannetje van het vuur en doe er de pruimen in. Laat ze een half uur in de rum wellen. Meng in een kom de bloem, de suiker en de snuf zout. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas tot als het voorafgaande ei helemaal opgenomen is. Heb je niet zoveel geduld voeg de eieren dan met 2 tegelijk toe. Roer het vanillemerg door de melk. Voeg terwijl je met een garde klopt geleidelijk de melk aan het beslag toe. Voeg ook de rum toe die niet door de pruimen geabsorbeerd is toe. Schrik niet van het zeer dunne beslag, dat hoort zo. Vet een (spring)vorm met een diameter van ca 24 cm in met boter. Knip een stuk bakpapier ter grootte van de bodem van de bakvorm uit en leg het in de bakvorm. Vet het bakpapier eveneens in met boter. Verdeel de gewelde pruimen gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en giet er kalmpjes het beslag over. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de taart ca 1 uur. Houd de taart in de gaten. Verlaag de temperatuur zonodig naar 180 C. Schrik (alweer) niet als de taart zich als een soufllé opblaast en evenmin als de taart later ook weer spontaan inzakt. Laat de taart afkoelen tot lauwwarm en serveer die vervolgens. Gebruik aleen een springvorm als die heel goed afsluit. Als dat niet zo is zal het dunne beslag in het begin zo goed als zeker gaan lekken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|