R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| linzensalade met feta, 4 p., Griekenland 400 g bruine linzen 1 laurierblad 2 à 3 (rode, oranje, gele) paprika's..... geroosterd en in repen gesneden 250 g feta, verkruimeld 10 kerstomaatjes, gehalveerd een handvol peterselie of dille, gehakt 1 rode ui, gehakt een handvol munt, gehakt 10 kalamata-olijven, ontpit, in schijfjes zout en versgemalen peper voor de dressing: 6 el olijfolie 6 el rode wijnazijn 1 teen knoflook, fijngesneden 1/2 tl zoete paprika zout en peper, naar smaak Bereiding Verwarm de oven voor (200 à 220 C). Kook de linzen beetgaar in gezouten water waaraan een laurierblad is toegevoegd. Zie de verpakking voor nadere informatie. Snijd de paprika's in helften, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de helften in tamelijk forse stukken of repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout. Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en rooster de stukken paprika tot ze zacht zijn (ca 20 minuten). Laat de paprika's niet blakeren, verlaag zonodig de temperatuur of verkort de tijd. Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en klop ze met een garde tot ze geëmulgeerd zijn. Giet de beetgaar gekookte linzen af in een vergiet en laat er koud water over heen stromen om het verder garen te stoppen. Doe de linzen als ze wat afgekoeld zijn in een kom of schaal en schenk er de dressing over. Voeg de gehakte rode ui, de gehalveerde kerstomaten, de verkruimelde feta, de olijven en geroosterde stukken of repen paprika toe en meng alles goed. Voeg de verse kruiden pas toe vlak voor het moment waarop je de salade gaat serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |