R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FAKES SALATA
linzensalade met feta, 4 p., Griekenland




 
400 g bruine linzen
1 laurierblad
2 à 3 (rode, oranje, gele) paprika's.....
 geroosterd en in repen gesneden
250 g feta, verkruimeld
10 kerstomaatjes, gehalveerd
een handvol peterselie of dille, gehakt
1 rode ui, gehakt
een handvol munt, gehakt
10 kalamata-olijven, ontpit, in schijfjes
zout en versgemalen peper

voor de dressing:
6 el olijfolie
6 el rode wijnazijn
1 teen knoflook, fijngesneden
1/2 tl zoete paprika
zout en peper, naar smaak


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 à 220 C).

Kook de linzen beetgaar in gezouten water waaraan een laurierblad is toegevoegd. Zie de verpakking voor nadere informatie.

Snijd de paprika's in helften, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de helften in tamelijk forse stukken of repen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout.
Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in en rooster de stukken paprika tot ze zacht zijn (ca 20 minuten). Laat de paprika's niet blakeren, verlaag zonodig de temperatuur of verkort de tijd.

Doe de ingrediënten voor de dressing in een kom en klop ze met een garde tot ze geëmulgeerd zijn.

Giet de beetgaar gekookte linzen af in een vergiet en laat er koud water over heen stromen om het verder garen te stoppen.

Doe de linzen als ze wat afgekoeld zijn in een kom of schaal en schenk er de dressing over. Voeg de gehakte rode ui, de gehalveerde kerstomaten, de verkruimelde feta, de olijven en geroosterde stukken of repen paprika toe en meng alles goed.  

Voeg de verse kruiden pas toe vlak voor het moment waarop je de salade gaat serveren.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________