![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I
E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
avocado- en ananassalade, lunch- of bijgerecht, 4 p., Cuba ![]() 1 kleine krop ijsbergsla, in repen gescheurd 2 koppen verse, in blokjes gesneden ananas 1 grote avocado, gepeld en in stukjes of schijfjes gesneden 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden olijfolie rode wijn- of ciderazijn zout en peper Bereiding Maak een dressing van olijfolie, rode wijn of ciderazijn en zout en peper. Neem vier borden en leg er een laagje ijsbergslareepjes op. Meng de stukjes avocado en de blokjes ananas en verdeel het mengsel over de reepjes ijsbergsla. Giet er tenslotte de dressing over. Een eenvoudige en snel te bereiden (zomer)salade als deze is altijd welkom, zeker als die goed gekoeld is. Volgens diverse voedingsdeskundigen dient fruit los van andere gerechten gegeten te worden. Dan heb je hier een prima lunch aan. In Latijnse keukens vormen vruchten echter vaak een onderdeel van een gerecht of een maaltijd en hebben die voedingsdeskundigen het nakijken. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |