R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ENSALADA DE AGUACATE Y PIÑA
avocado- en ananassalade, lunch- of bijgerecht, 4 p., Cuba





1 kleine krop ijsbergsla, in repen gescheurd
2 koppen verse, in blokjes gesneden ananas
1 grote avocado, gepeld en in stukjes of schijfjes gesneden
1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
olijfolie
rode wijn- of ciderazijn
zout en peper


Bereiding


Maak een dressing van olijfolie, rode wijn of ciderazijn en zout en peper.

Neem vier borden en leg er een laagje ijsbergslareepjes op.

Meng de stukjes avocado en de blokjes ananas en verdeel het mengsel over de reepjes ijsbergsla.

Giet er tenslotte de dressing over.


Info


Een eenvoudige en snel te bereiden (zomer)salade als deze is altijd welkom, zeker als die goed gekoeld is.

Volgens diverse voedingsdeskundigen dient fruit los van andere gerechten gegeten te worden. Dan heb je hier een prima lunch aan.
In Latijnse keukens vormen vruchten echter vaak een onderdeel van een gerecht of een maaltijd en hebben die voedingsdeskundigen het nakijken.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________