R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ENGADINER NUSSTORTE
4 p., Zwitserland



 
voor het deeg
:
300 g bloem
100 g suiker
150 g boter
1 ei
de rasp van 1 citroen
een snufje zout

voor de vulling:
250 g suiker
80 ml water
50 g honing
250 g slagroom
250 g walnoten, grof gebroken

verder:
1 ei, losgeklopt


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Bekleed een springvorm met een diameter van 24 centimeter met bakpapier.

Doe de bloem, suiker, boter, citroenrasp, ei en een snufje zout in een kom. Bewerk de ingrediénten met 2 messen tot een kruimelig deeg.  Vorm er een bolvormig geheel van, verpak het in plastic folie en leg het in de koelkast. Laat het deeg zeker een half uur rusten.

Breng in een steelpan al roerend  de suiker, het water en de honing aan de kook. Laat het mengsel koken tot de suiker een mooi lichtbruine kleur krijgt.
Voeg de walnoten toe en roer even.
Voeg de slagroom toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel vervolgens zachtjes bubbelen tot het een donker goudbruine karamel is en een dikke consistentie heeft (15 à 20 minuten). Neem de steelpan van het fornuis en laat de inhoud afkoelen.
Houd dit proces goed in de gaten, roer af en toe en laat de karamel niet verbranden.

Neem het deeg uit de koelkast en gebruik 2/3 deel van het deeg voor het vormen van een bodem plus rand voor de springvorm.

Giet de afgekoelde, dikke walnootkaramel in de bakvorm en spreid die egaal uit.

Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel die iets groter is als de bakvorm en leg die op de vulling.
Sluit het "deksel" door het er bovenuit stekende deel van de taartrand over heen te vouwen en zachtjes aan de drukken.
 
Prik met een vork de bovenste deeglaag een aantel keren in.
Klop het ei los en bestrijk er de taart mee.

Zet de taart in de oven en stel de baktijd in op 50 minuten.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________