![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Zwitserland ![]() voor het deeg: 300 g bloem 100 g suiker 150 g boter 1 ei de rasp van 1 citroen een snufje zout voor de vulling: 250 g suiker 80 ml water 50 g honing 250 g slagroom 250 g walnoten, grof gebroken verder: 1 ei, losgeklopt Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Bekleed een springvorm met een diameter van 24 centimeter met bakpapier. Doe de bloem, suiker, boter, citroenrasp, ei en een snufje zout in een kom. Bewerk de ingrediénten met 2 messen tot een kruimelig deeg. Vorm er een bolvormig geheel van, verpak het in plastic folie en leg het in de koelkast. Laat het deeg zeker een half uur rusten. Breng in een steelpan al roerend de suiker, het water en de honing aan de kook. Laat het mengsel koken tot de suiker een mooi lichtbruine kleur krijgt. Voeg de walnoten toe en roer even. Voeg de slagroom toe en breng het mengsel aan de kook. Laat het mengsel vervolgens zachtjes bubbelen tot het een donker goudbruine karamel is en een dikke consistentie heeft (15 à 20 minuten). Neem de steelpan van het fornuis en laat de inhoud afkoelen. Houd dit proces goed in de gaten, roer af en toe en laat de karamel niet verbranden. Neem het deeg uit de koelkast en gebruik 2/3 deel van het deeg voor het vormen van een bodem plus rand voor de springvorm. Giet de afgekoelde, dikke walnootkaramel in de bakvorm en spreid die egaal uit. Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel die iets groter is als de bakvorm en leg die op de vulling. Sluit het "deksel" door het er bovenuit stekende deel van de taartrand over heen te vouwen en zachtjes aan de drukken. Prik met een vork de bovenste deeglaag een aantel keren in. Klop het ei los en bestrijk er de taart mee. Zet de taart in de oven en stel de baktijd in op 50 minuten. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |