R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
EMPANADA ARGENTINA

gevuld pasteitje, Argentinië

voor de vulling:
500 g runderfilet (lende), eventueel rundergehakt
4 uien
3 tenen knoflook
2 paprika's
 3 eieren
100 g vetstof
 1 snufje kummel
1 snufje chilipoeder,
1 snufje peper
1 snufje zout
1  snufje oregano

voor het deeg:
300 g tarwebloem
125 ml water
5 el olie
3 el azijn
zout


Bereiding

Hak de uien, de knoflook, de hard gekookte eieren en de paprika's fijn en snijd de runderfilet in stukjes. 

Smelt de olie of boter in een pan en bak er de uien in aan.
Voeg het vlees toe en bak het mee.
Kruid het vlees met zout en peper en voeg kummel, chilipoeder en oregano toe.
Laat de vulling als die goed doorbakken is afkoelen.

Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een soepel en elastisch geheel.
Laat het deeg 30 minuten rusten en snijd er vervolgens met een ronde vorm van ca 15 cm doorsnee cirkels uit.

Schep een eetlepel vulling op een deegrondje.
Bevochtig de rand van het deeglapje met wat water.
Vouw de cirkel halverwege om zodat je een halve maan krijgt en plak de randen vast. Dat gaat gemakkelijk door met de tanden van een vork de randen voorzichtig op elkaar te drukken.
Voor een meer traditonele wijze  van "verzegelen": leg een deeglapje in de kom van je linkerhand en schep er een eetlepel vulling op. Voeg met de wijsvinger en duim van je rechterhand de 2 randen samen en "knijp" ze in een licht draaiende beweging vast. Herhaal dat tot de empanada helemaal gesloten is. Het resultaat is een soort buideltje.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten.


Bereiding

Tja, wat moeten we nu aanvangen met een "snuf" kummel of een "snuf" chilipoeder, hoeveel is dat precies? Dat is niet duidelijk want daar bestaat geen standaard voor. Wat wel duidelijk is, is dat we met een snuf "een kleine hoeveelheid" bedoelen maar dat is natuurlijk ook weer een subjectieve kwestie. De oplossing is eenvoudig: lees voor "snuf": "net zoveel als je (nog) lekker vindt".




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________