R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
EMPANADA ARGENTINA gevuld pasteitje, Argentinië voor de vulling: 500 g runderfilet (lende), eventueel rundergehakt 4 uien 3 tenen knoflook 2 paprika's 3 eieren 100 g vetstof 1 snufje kummel 1 snufje chilipoeder, 1 snufje peper 1 snufje zout 1 snufje oregano voor het deeg: 300 g tarwebloem 125 ml water 5 el olie 3 el azijn zout Bereiding Hak de uien, de knoflook, de hard gekookte eieren en de paprika's fijn en snijd de runderfilet in stukjes. Smelt de olie of boter in een pan en bak er de uien in aan. Voeg het vlees toe en bak het mee. Kruid het vlees met zout en peper en voeg kummel, chilipoeder en oregano toe. Laat de vulling als die goed doorbakken is afkoelen. Kneed de ingrediënten voor het deeg tot een soepel en elastisch geheel. Laat het deeg 30 minuten rusten en snijd er vervolgens met een ronde vorm van ca 15 cm doorsnee cirkels uit. Schep een eetlepel vulling op een deegrondje. Bevochtig de rand van het deeglapje met wat water. Vouw de cirkel halverwege om zodat je een halve maan krijgt en plak de randen vast. Dat gaat gemakkelijk door met de tanden van een vork de randen voorzichtig op elkaar te drukken. Voor een meer traditonele wijze van "verzegelen": leg een deeglapje in de kom van je linkerhand en schep er een eetlepel vulling op. Voeg met de wijsvinger en duim van je rechterhand de 2 randen samen en "knijp" ze in een licht draaiende beweging vast. Herhaal dat tot de empanada helemaal gesloten is. Het resultaat is een soort buideltje. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten. Bereiding Tja, wat moeten we nu aanvangen met een "snuf" kummel of een "snuf" chilipoeder, hoeveel is dat precies? Dat is niet duidelijk want daar bestaat geen standaard voor. Wat wel duidelijk is, is dat we met een snuf "een kleine hoeveelheid" bedoelen maar dat is natuurlijk ook weer een subjectieve kwestie. De oplossing is eenvoudig: lees voor "snuf": "net zoveel als je (nog) lekker vindt".
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |