R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ELZASSER ZUURKOOL MET KIP EN DRUIVEN
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk





400 g kipfilet, in blokjes gesneden
25 g rookspek, in blokjes
1 el roomboter of margarine
1 kleine ui, in ringen gesneden
1/2 el grove mosterd
1/2 tl kruidnagelpoeder
1 laurierblaadje
zout en peper
300 g zuurkool
125 g witte pitloze druiven
1/2 dl Elzas-wijn


Bereiding


Bak het spek uit in een koekenpan met hoge rand.

Schep de spekblokjes op een bord en voeg de boter aan het achtergebleven vet in de pan toe.
Doe de kipblokjes in de pan en bak ze tot het vlees licht-gebruind is.
Voeg de mosterd, het kruidnagelpoeder, laurierblad en zout en peper aan de stukjes kip toe en meng ze ermee.

Leg de uiringen op de stukjes kip. Leg daar de zuurkool met de druiven op en giet er de wijn over.
Laat het geheel op laag vuur met het deksel op de pan zachtjes garen.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Strooi er de uitgebakken spekblokjes over.

Serveer er een aardappelgerecht bij.


Info


De Elzas is vandaag de dag Frans grondgebied maar de regio is oorspronkelijk meer Duits dan Frans en dat is terug te vinden in de keuken van dit op de linkeroever van de Rijn gelegen gebied.
Zuurkool is er de herfst- en wintermaaltijd bij uitstek. De herfst is ook de tijd van de druiven en de wijn.
In dit gerecht komen streekprodukten en seizoen harmonieus bij elkaar.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________