R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ELZASSER KWETSEN - APPELTAART
8 p., Frankrijk



3 appels
500 g kwetsen (pruimen)
4 eieren
250 g koude boter, gesmolten en afgekoeld
210 g suiker
350 g patentbloem
1 zakje (7 g) gedroogde gist
100 g melk
2 1/2 tl kaneel
1 snuf zout

optioneel:
1 el eau de vie "quetsch"
 

Bereiding

Verwarm de oven voor (180 C)

Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif die met bloem.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in schijfjes  (dikte: 1/2 centimeter).

Was en droog de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.

Mix (handmixer, keukenmachine) de eieren en de suiker tot een bleke in volume verdubbelde massa.
Voeg terwijl je doorgaat met mixen de bloem en de gist toe.
Voeg vervolgens de gesmolten boter, melk, kaneel en (optioneel) eau de vie toe en mix tot de ingrediënten een egaal beslag vormen.

Giet de helft van het beslag in de taartvorm.

Beleg het beslag in de taartvorm met de helft van de appelschijfjes en de helft van de kwetsen. Doe dat als volgt: leg de stukjes fruit tegen elkaar aan ringvormig op het beslag.  Werk van buiten naaar binnen en begin met een ring appelschijfjes. Leg binnen de ring appelschijfjes een ring gehalveerde pruimen, binnnen de ring pruimen een ring appelschijfjes enzovoorts tot aan het midden.
 
Giet de rest van van het beslag over het fruit in de taartvorm. Beleg de bovenste laag beslag met de rest van de schijfjes appel en gehalveerde kwetsen. Doe dat naar eigen inzicht of houd het eerder gevolgde patroon aan. Begin dit keer echter met een ring kwetsen in plaats van schijfjes appel zodat beide soorten fruit gelijkmatig over de taart verdeeld worden.zijn.

Bak de taart ca 55 minuten. Controleer of de taart gaar is door een prikker of iets dergelijks in het midden van de taart te steken. Als die er schoon (zonder aanhangend beslag) uitkomt, is de taart gaar. Verleng zonodig de baktijd.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________