|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 8 p., Frankrijk 3 appels 500 g kwetsen (pruimen) 4 eieren 250 g koude boter, gesmolten en afgekoeld 210 g suiker 350 g patentbloem 1 zakje (7 g) gedroogde gist 100 g melk 2 1/2 tl kaneel 1 snuf zout optioneel: 1 el eau de vie "quetsch" Bereiding Verwarm de oven voor (180 C) Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif die met bloem. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in schijfjes (dikte: 1/2 centimeter). Was en droog de kwetsen, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Mix (handmixer, keukenmachine) de eieren en de suiker tot een bleke in volume verdubbelde massa. Voeg terwijl je doorgaat met mixen de bloem en de gist toe. Voeg vervolgens de gesmolten boter, melk, kaneel en (optioneel) eau de vie toe en mix tot de ingrediënten een egaal beslag vormen. Giet de helft van het beslag in de taartvorm. Beleg het beslag in de taartvorm met de helft van de appelschijfjes en de helft van de kwetsen. Doe dat als volgt: leg de stukjes fruit tegen elkaar aan ringvormig op het beslag. Werk van buiten naaar binnen en begin met een ring appelschijfjes. Leg binnen de ring appelschijfjes een ring gehalveerde pruimen, binnnen de ring pruimen een ring appelschijfjes enzovoorts tot aan het midden. Giet de rest van van het beslag over het fruit in de taartvorm. Beleg de bovenste laag beslag met de rest van de schijfjes appel en gehalveerde kwetsen. Doe dat naar eigen inzicht of houd het eerder gevolgde patroon aan. Begin dit keer echter met een ring kwetsen in plaats van schijfjes appel zodat beide soorten fruit gelijkmatig over de taart verdeeld worden.zijn. Bak de taart ca 55 minuten. Controleer of de taart gaar is door een prikker of iets dergelijks in het midden van de taart te steken. Als die er schoon (zonder aanhangend beslag) uitkomt, is de taart gaar. Verleng zonodig de baktijd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|