R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
EL AYNE-TAJINE
4 p., Algerije 4 lamssteaks (samen 600 g of meer) 250 g pruimen, ontpit 100 g rozijnen 1/2 ui, fijngesneden 1 el boter 3 el honing 3 el suiker 3 el oranjebloesemwater 2 kaneelstokjes zout en versgemalen peper naar smaak 2 dl water 100 g gedroogde abrikozen in siroop 3 el geroosterde amandelen
Bereidingswijze
Doe de rozijnen en de pruimen in een kom met kokend water en laat ze 30 minuten wellen. Verhit ondertussen de boter in een pan en bak er het vlees met de uien in. Voeg na 5 minuten de kaneelstokjes toe en kruid het vlees met peper en zout. Voeg een paar minuten later het water toe en breng het aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag. Voeg na 10 minuten sudderen de honing en de suiker toe. Laat het geheel verder sudderen tot de saus dik en stroperig is. Giet de rozijnen en pruimen af en voeg ze aan de stew toe. Roer een minuut of vijf later het oranjebloesemwater door de stew. Schep het vlees in een serveerschaal. Schik om het vlees heen de pruimen en de rozijnen. Giet wat saus over het vlees. Garneer het gerecht met de abrikozen in siroop en met geroosterde amandelen. Serveer er platbrood bij.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |