R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kataifi-gebak met siroop, custard, room en pistachenootjes 4 p., Griekenland 250 g kataifideeg 50 g boter, gesmolten 80 à 100 g pistachenootjes, gehakt voor de siroop: 200 g suiker 200 g water de rasp van 1/2 citroen 1 kaneelstokje voor de custard: 750 g volle melk 150 g suiker 1/2 tl vanille extract 75 g maizena 4 à 5 eidooiers (afhankelijk van de grootte) 75 g boter een snuf mastiekpoeder (optioneel) voor de geklopte room: 500 g koude slagroom 60 g poedersuiker 1/2 tl vanille extract
Bereiding
Verwarm de oven voor (170 C). Bewerk het kataifideeg door de draden uit elkaar te trekken en tot een luchtige, haast doorzichtige sluier van strengen draadjes. Vet een vierkante (25 cm) anti-aanbak-bakvorm in met boter en leg er het bewerkte kataifideeg in. Giet er de gesmolten botr over en plaats de bakvorm in de voorverwarmde oven. Laat het deeg in de oven staan tot het krokant en mooi gekleurd is (30 à 45 minuten, afhankelijk van de oven). Bereid ondertussen de custard. Klop in een ruime kom de eigelen met de helft van de suiker (100 g) luchtig. Voeg 3 à 4 el melk en de maizena toe en klop opnieuw tot de maizena helemaal is opgenomen. Terzijde zetten. Doe de rest van de melk in een grote anti-aanzetpan en voeg de melk en het vanille extract toe.en en voeg de suier en het vanille-extract toe. bren de inhoud van de pan op hoge temperatuur aan de kook. Neem de pan zodra de melk aan de kook raakt van het fornuis en voeg geleidelijk, terwijl je stevig klopt 1/3 deel van de melk aan het eimengsel toe. Zet de pan met de resterende melk terug op het fornuis en verlaag de temperatuur naar middelhoog.Voeg het eimengsel aan de pan met de resterende melk toe. Klop nu continue tot het mengsel dik(ker) geworden is zalvig (smooth) en romig . Neem de pan van het fornuis, voeg de boter toe en roer. Giet de custard in een lage tray en dek die af met plastic folie. De folie moet de custard raken zodat er geen vel of korst onstaat. Zet de custard terzijde en laat die afkoelen. Neem de kataifi uit de oven en laat die helemaal afkoelen. Bereid de siroop. Breng de ingrediënten voor de siroop in een kleine pan aan de kook. Verlaag dan de temperatuur en laat de siroop zachtjes zonder te roeren 3 minuten pruttelen om wat in te dikken. Zet de siroop terzijde en laat die tot lauwwarm afkoelen. Lepel de lauwwarme siroop over het afgekoelde gebak (cold baked pastry). Laat iedere toevoeging absorberen voor de volgende hoevelheid toe te voegen. Laat het geheel verder afkoelen. Mix de slagroom onder toevoeging van de suiker en het vanille-extract tot middelstijve pieken. "Top" de kataifi met de custard en spreid die met een spatel egaal uit. Top de custardlaag met de geklopte room en strijk die eveneens egaal uit. Strooi er de gehakte pistachenootjes over uit en een snuf kaneel. Zet de ékmek in de koelkast en serveer die koud.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |