R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| cantharellengoulash, 4 p., Oostenrijk 1 k cantharellen een grote ui, fijngesneden 1 rode paprika 100 g boter 2 el mild paprikapoeder 1 dl witte wijn 2 1/2 dl kippen- of groentenbouillon 1 teen knoflook 3 el olijfolie 1 dl zure room 1 el bloem witte balsamico zout en peper Bereiding Verhit de boter in een pan en laat er de stukjes ui langzaam in kleuren. Snijd de paprika in blokjes en bak die even kort mee. Neem de pan van het vuur, roer het paprikapoeder door het ui-paprikamengsel en voeg 1 dl witte wijn toe. Zet de pan weer op het vuur, voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Draai als de bouillon kookt het vuur laag. Snijd de grotere cantharellen in stukken. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en sauteer er op hoog vuur de cantharellen kort in. Doe ze vervolgens in de pan met de paprikasaus. Pers de teen knoflook en voeg die aan de cantharellengoulash toe. Voeg eveneens peper en zout toe. Roer de bloem door de zure room en roer het mengsel door de cantharellengoulash. Laat het geheel nog even pruttelen en voeg dan een scheut witte balsamico toe. Even doorroeren. De Eierschwammerlgoulash kan geserveerd worden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |