R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
EIERSCHWAMMERLGULASH
cantharellengoulash, 4 p., Oostenrijk





1 k cantharellen
een grote ui, fijngesneden
1 rode paprika
100 g boter
2 el mild paprikapoeder
1 dl witte wijn
2 1/2 dl kippen- of groentenbouillon
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1 dl zure room
1 el bloem
witte balsamico
zout en peper


Bereiding


Verhit de boter in een pan en laat er de stukjes ui langzaam in kleuren.
Snijd de paprika in blokjes en bak die even kort mee.
Neem de pan van het vuur, roer het paprikapoeder door het ui-paprikamengsel en voeg 1 dl witte wijn toe.
Zet de pan weer op het vuur, voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Draai als de bouillon kookt het vuur laag.

Snijd de grotere cantharellen in stukken.
Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en sauteer er op hoog vuur de cantharellen kort in. Doe ze vervolgens in de pan met de paprikasaus.

Pers de teen knoflook en voeg die aan de cantharellengoulash toe.
Voeg eveneens peper en zout toe.

Roer de bloem door de zure room en roer het mengsel door de cantharellengoulash. Laat het geheel nog even pruttelen en voeg dan een scheut witte balsamico toe. Even doorroeren.

De Eierschwammerlgoulash kan geserveerd worden.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________