R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 EGYPTISCHE LINZENSOEP
Egypte





2 koppen rode linzen
1 ui, gepeld en doormidden gesneden
1 courgette, in stukken gesneden
1 wortel, in stukken gesneden
8 koppen water
4 tenen knoflook, grof gesneden
zout naar smaak
2 1/2 tl komijn
1/2 tl zwarte peper

verder:
wit brood, in blokjes van 2 1/2 cm gesneden


Bereiding


Spoel de linzen.

Doe de linzen, de groenten en het water in een ruime kookpan en breng ze op middelhoog vuur, met het deksel gedeeltelijk op de pan, aan de kook.
 
Verlaag de temperatuur en laat de soep 45 minuten zachtjes koken.
Voeg de knoflook, de komijn en wat zout toe.
Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud wat afkoelen.
Pureer de soep.

Breng de soep weer op temperatuur en proef of er nog zout moet worden toegevoegd.

Bak ondertussen blokjes witbrood in wat olijfolie krokant.

Schep de soep in kommen of op borden en strooi er wat croutons op.


Info


De croutons zijn niet authentiek maar passen er wel goed bij.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________