|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Egypte 2 koppen rode linzen 1 ui, gepeld en doormidden gesneden 1 courgette, in stukken gesneden 1 wortel, in stukken gesneden 8 koppen water 4 tenen knoflook, grof gesneden zout naar smaak 2 1/2 tl komijn 1/2 tl zwarte peper verder: wit brood, in blokjes van 2 1/2 cm gesneden Bereiding Spoel de linzen. Doe de linzen, de groenten en het water in een ruime kookpan en breng ze op middelhoog vuur, met het deksel gedeeltelijk op de pan, aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de soep 45 minuten zachtjes koken. Voeg de knoflook, de komijn en wat zout toe. Neem de pan van het fornuis en laat de inhoud wat afkoelen. Pureer de soep. Breng de soep weer op temperatuur en proef of er nog zout moet worden toegevoegd. Bak ondertussen blokjes witbrood in wat olijfolie krokant. Schep de soep in kommen of op borden en strooi er wat croutons op. De croutons zijn niet authentiek maar passen er wel goed bij. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |