|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
16 p., Schotland 175 g boter 175 g lichtbruine basterdsuiker 3 eieren 225 g tarwebloem 2 tl bakpoeder 1 tl kaneel 1/2 tl gemalen kruidnagel 1/4 tl gemalen nootmuskaat 225 g sultanas (blonde rozijnen) 175 g geconfijte kersen 115 g gemengde geconfijte stukjes vruchtenschil rasp van 1 citroen 30 ml cognac 75 g hele geblancheerde amandelen Bereiding Verwarm de oven voor (160 C). Vet de rand van een diepe ronde bakvorm (springvorm) met een diameter van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng in een grote kom de suiker en 175 g zachte boter. Voeg een ei toe en klop stevig tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg het tweede ei toe en als dat goed opgenomen is het derde ei. Zeef de bloem mét het bakpoeder, de kaneel, het kruidnagelpoeder en de nootmuskaaat en meng ze. Voeg dit mengsel afwisselend met de sultanas, geconfijte kersen, geconfijte vruchtenschil, citroenrasp en cognag aan het boter-suiker-eimengsel toe. Roer de ingrediënten tot een egaal beslag. Stort het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Maak het midden wat lager. Decoreer de cake met de amandelen. Leg ze in cirkels naar het midden toe. Druk ze een beetje in het beslag. Bak de cake 2 à 2 1/4 uur in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een naald die je in de cake steekt er schoon uitkomt. Neem de cake uit de oven. Verwijder de springvorm pas na 30 minuten. Laat de cake verder afkoelen op een draadrek. De smaak van een cake als deze verbetert als je die op een koele plaats bewaart, tot zelfs drie maanden toe. Verpak de cake als je die wilt bewaren in bakpapier met daaromheen een dubbele laag folie.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |