R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten







































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 DUNDEE CAKE
16 p., Schotland





175 g boter
175 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
225 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl gemalen kruidnagel
1/4 tl gemalen nootmuskaat
225 g sultanas (blonde rozijnen)
175 g geconfijte kersen
115 g gemengde geconfijte stukjes vruchtenschil
rasp van 1 citroen
30 ml cognac
75 g hele geblancheerde amandelen


Bereiding


Verwarm de oven voor (160 C).
 
Vet de rand van een diepe ronde bakvorm (springvorm) met een diameter van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Meng in een grote kom de suiker en 175 g zachte boter.
Voeg een ei toe en klop stevig tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
Voeg het tweede ei toe en als dat goed opgenomen is het derde ei.

Zeef de bloem mét het bakpoeder, de kaneel, het kruidnagelpoeder en de nootmuskaaat en meng ze.
Voeg dit mengsel afwisselend met de sultanas, geconfijte kersen, geconfijte vruchtenschil, citroenrasp en cognag aan het boter-suiker-eimengsel toe. Roer de ingrediënten tot een egaal beslag.

Stort het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Maak het midden wat lager.
Decoreer de cake met de amandelen. Leg ze in cirkels naar het midden toe. Druk ze een beetje in het beslag.

Bak de cake 2 à 2 1/4 uur in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een naald die je in de cake steekt er schoon uitkomt.

Neem de cake uit de oven. Verwijder de springvorm pas na 30 minuten.
Laat de cake verder afkoelen op een draadrek.


Info


De smaak van een cake als deze verbetert als je die op een koele plaats bewaart, tot zelfs drie maanden toe.
Verpak de cake als je die wilt bewaren in bakpapier met daaromheen een dubbele laag folie.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________