R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, Mexico voor de bodem: 150 g digestive biscuits 1/2 kop geroosterde, ongezouten pinda's 1/2 kop geroosterde, ongezouten pinda's, gehakt 1/8 tl zout 115 g ongezouten boter, gesmolten voor de vulling: 120 g roomkaas, op kamertemperatuur 60 g ongezouten boter, op kamertemperatuur 2 el poedersuiker 2 tl kaneelpoeder 1 kop slagroom 1 kop dulce de leche 3 bananen, in schijfjes Bereiding Voor de bodem. Maal de Maria-koekjes grof (keukenmachine). Voeg de pinda's en het zout toe en maal ze samen met het koekkruim fijn. Voeg de gesmolten boter toe en laat het apparaat die mengen met de fijngemalen biscuits en pinda's. Doe het mengsel in een glazen taartschaal met een diameter van 23 à 24 cm en druk het uit in een egale laag die de bodem en een stukje van de rand bedekt. Zet de schaal in de koelkast en laat er de boter gedurende 10 à 20 minuten in opstijven. Voor de vulling. Meng (handmixer) de roomkaas en de boter, voeg de poedersuiker en de kaneel toe en mix die op lage snelheid door het roomkaas,botermeng. Mix niet langer dan strikt nodig is om klonteren van de boter te voorkomen. Voeg de slagroom toe en mix het geheel tot zachte pieken. De assemblage. Spreid de dulce de leche ui over de gekoelde taartbodem. Leg er de schijfjes banaan op, in 2 lagen als dat nodig is, en breng daarop het roommengsel in een egaal uitgespreide laag aan. Zet de pie in de koelkast en laat die daar 2 uur staan. Voor het serveren: strooi de gehakte pinda's uit over de taart tot aan een peer centimeter van de rand. Verwarm de rest van de dulce de leche tot die goed vloeibaar is en schenk die in zigzaggende beweging over de taart uit. Een "guilty pleasure"...... maar wat voor één! naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |