R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DULCE DE LECHE BANANENROOMTAART
dessert, Mexico





voor de bodem
:
150 g digestive biscuits
1/2 kop geroosterde, ongezouten pinda's
1/2 kop geroosterde, ongezouten pinda's, gehakt
1/8 tl zout
115 g ongezouten boter, gesmolten

voor de vulling:
120 g roomkaas, op kamertemperatuur
60 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
2 el poedersuiker
2 tl kaneelpoeder
1 kop slagroom
1 kop dulce de leche
3 bananen, in schijfjes


Bereiding


Voor de bodem.
Maal de Maria-koekjes grof (keukenmachine).
Voeg de pinda's en het zout toe en maal ze samen met het koekkruim fijn.
Voeg de gesmolten boter toe en laat het apparaat die mengen met de fijngemalen biscuits en pinda's.
Doe het mengsel in een glazen taartschaal met een diameter van  23 à 24  cm en druk het uit in een egale laag die de bodem en een stukje van de rand bedekt.
Zet de schaal in de koelkast en laat er de boter gedurende 10 à 20 minuten in opstijven.

Voor de vulling.
Meng (handmixer) de roomkaas en de boter, voeg de poedersuiker en de kaneel toe en mix die op lage snelheid door het roomkaas,botermeng. Mix niet langer dan strikt nodig is om klonteren van de boter te voorkomen.
Voeg de slagroom toe en mix het geheel tot zachte pieken.

De assemblage.
Spreid de dulce de leche ui over de gekoelde taartbodem.
Leg er de schijfjes banaan op, in 2 lagen als dat nodig is, en breng daarop het roommengsel in een egaal uitgespreide laag aan.

Zet de pie in de koelkast en laat die daar 2 uur staan.

Voor het serveren: strooi de gehakte pinda's uit over de taart tot aan een peer centimeter van de rand.
Verwarm de rest van de dulce de leche tot die goed vloeibaar is en schenk die in zigzaggende beweging over de taart uit.


Info


Een "guilty pleasure"...... maar wat voor één!




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________