R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DULCE DE BATATA
dessert/snack, 10 p., Paraguay

1350 g zoete aardappel
4 koppen suiker
1 el glucose of maissiroop
1 el agar-agar
2 1/2 kop water
1 el vanille-essence

Bereiding


Kook de zoete aardappels in de schil 20 à 30 minuten.

Giet de aardappels af, laat ze wat afkoelen en pel ze.

Stamp de aardappels fijn onder toevoeging van de suiker en glucosesiroop.

Laat de gestampte aardappels terwijl je continu roert, op lage temperatuur uitwasemen tot de puree loskomt van de bodem van de pan.

Los de agar-agar op in koud water. Voeg de oplossing toe aan de zoete aardappelpuree  en verhit die terwijl je continu roert nog een paar minuten tot een temperatuur van 105 C (gebruik bij twijfel een termometer).

Voeg de vanille-essence toe en neem de pan van de hittebron. Giet de inoud van de pan in een met bakpapier beklede lage schaal.

Zet die in de koelkast en laat de dolce de batata daar 2 uur afkoelen en opstijven.

Portioneer de opgesteven dolce de batate en serveer die op bordjes


Info


Dulce de batata is, gewoonlijk in combinatie met kaas en noten, populair als dessert, ook als snack tussen maaltijen in. Dulce de batata kan ook genoten worden met brood en een goed glas wijn. Veel Parguayaanse restaurants  hebben het (erg) zoete nagerecht tegenwoordig op de kaart staan.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________