|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert/snack, 10 p., Paraguay 1350 g zoete aardappel 4 koppen suiker 1 el glucose of maissiroop 1 el agar-agar 2 1/2 kop water 1 el vanille-essence Bereiding Kook de zoete aardappels in de schil 20 à 30 minuten. Giet de aardappels af, laat ze wat afkoelen en pel ze. Stamp de aardappels fijn onder toevoeging van de suiker en glucosesiroop. Laat de gestampte aardappels terwijl je continu roert, op lage temperatuur uitwasemen tot de puree loskomt van de bodem van de pan. Los de agar-agar op in koud water. Voeg de oplossing toe aan de zoete aardappelpuree en verhit die terwijl je continu roert nog een paar minuten tot een temperatuur van 105 C (gebruik bij twijfel een termometer). Voeg de vanille-essence toe en neem de pan van de hittebron. Giet de inoud van de pan in een met bakpapier beklede lage schaal. Zet die in de koelkast en laat de dolce de batata daar 2 uur afkoelen en opstijven. Portioneer de opgesteven dolce de batate en serveer die op bordjes Dulce de batata is, gewoonlijk in combinatie met kaas en noten, populair als dessert, ook als snack tussen maaltijen in. Dulce de batata kan ook genoten worden met brood en een goed glas wijn. Veel Parguayaanse restaurants hebben het (erg) zoete nagerecht tegenwoordig op de kaart staan.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |