R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| appelcake/taart, 16 stukken, Engeland 450 a 500 g appels, geschild en in schijfjes of stukjes gesneden het sap van 1/2 citroen 225 g zachte boter 280 g goudgele basterdsuiker 4 eieren 2 tl vanille-extract 350 g zelfrijzend bakmeel 2 tl bakpoeder rietsuiker Bereiding Verwarm de oven voor op 160 C. Bekeed een rechthoekig laag bakblik van circa 27 bij 20 centimeter met bakpapier en vet het licht in met boter. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Sprenkel het citroensap over de stukjes appel en schep ze om. Terzijde zetten. Doe de boter, basterdsuiker, eieren, vanille, bloem en bakpoeder in een ruime kom en meng ze tot een egaal beslag. Giet de helft van het beslag in het bakblik en verdeel er de helft van de stukjes appel over. Giet er de rest van het beslag over en verdeel er de rest van de appelstukjes over. Strooi rietsuiker over het geheel. Bak de Dorset apple traybake tot het gebak mooi goudkleurig is (45 à 50 minuten). Na 10 minuten afkoelen kan het gebak uit de bakvorm genomen worden. Snijd het in vierkanten of rechthoeken. Info Ik neem het niet zo nauw met die 4 lagen. Het resultaat is ook prima als je 1 laag beslag in het bakblik "stort" en er de stukjes appel induwt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |