R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
DORSET APPLE TRAYBAKE
appelcake/taart, 16 stukken, Engeland





450 a 500 g appels, geschild en in schijfjes of stukjes gesneden
het sap van 1/2 citroen
225 g zachte boter
280 g goudgele basterdsuiker
4 eieren
2 tl vanille-extract
350 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
rietsuiker


Bereiding


Verwarm de oven voor op 160 C.

Bekeed een rechthoekig laag bakblik van circa 27 bij 20 centimeter met bakpapier en vet het licht in met boter.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Sprenkel het citroensap over de stukjes appel en schep ze om. Terzijde zetten.

Doe de boter, basterdsuiker, eieren, vanille, bloem en bakpoeder in een  ruime kom en meng ze tot een egaal beslag.

Giet de helft van het beslag in het bakblik en verdeel er de helft van de stukjes appel over.
Giet er de rest van het beslag over en verdeel er de rest van de appelstukjes over.

Strooi rietsuiker over het geheel.

Bak de Dorset apple traybake tot het gebak mooi goudkleurig is (45 à 50 minuten).

Na 10 minuten afkoelen kan het gebak uit de bakvorm genomen worden. Snijd het in vierkanten of rechthoeken.


Info


Ik neem het niet zo nauw met die 4 lagen. Het resultaat is ook prima als je 1 laag beslag in het bakblik "stort" en er de stukjes appel induwt.




naar boven





Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________